Senile Animal

Vokalist og gitarist Buzz Osborne startet The Melvins sammen med to kamerater tidlig på 80-tallet. Dale Crover begynte etterhvert på trommer, og det er Buzz og Dale som er limet i Melvins, men de får stadig med seg forskjellige musikere på plater og turneer. Bandet har hatt stor innflytelse på grungen, og Kurt Cobain var stor fan. Han skal også ha prøvespilt på gitar, men siden han var så nervøs og dermed ikke husket noen av låtene gikk det en annen vei for Cobain.

Se større versjon og flere bilder
King Buzzo med håret styrer riffene.

Dobler besetningen

Senile Animal er det første studioalbumet fra Melvins siden 2002-platen "Hostile Ambient Takeover". Denne gangen har de fått med seg "Big Business" - støyduoen som består av bassist Jared Warren og trommis Coady Willis, hvilket betyr en plate med doble trommer.

Melvins er fra før forgudet for blant annet rytmiske akrobatikk, og det blir ikke mindre røffe rytmer på dette albumet slik de benytter seg av situasjonen – som vanlig spekket med overraskende og utradisjonelle løsninger. Fortsatt etter over tjue album er det forholdsvis enkle tunge riff som gjelder for "King Buzzo" med håret, og tunge dundrende takter fra Crover.

Tro mot seg selv

Fra første trommeslag på første låt, "The Talking Horse", stinker det The Melvins hele veien til "A Vast Filthy Prison" som er siste låt på plata. Gaulende vokal, gitarriff og tekster er Melvins slik de alltid har vært. Bandet prøver seg ikke på trendy tull, men holder seg til ren, tung og seig rock’n’roll.

Selv om "Senile Animal" er gitt ut av Mike Pattons plateselskap Ipecac, noe som i seg selv vitner om uforutsette og alternative vendinger, blir det ikke for mye av det eksperimentelle. Alle fire er med og synger og gjør platen mer harmonisk og hørbar på den måten.

Seattle-bandet satser heller ikke på et pretensiøst lydbilde, og det er først og fremst fansen som kan smile med denne utgivelsen. Det er profft, men bandet har neppe som mål å nå nye målgrupper eller produsere radiohits for å tjene penger.

Konklusjon

The Melvins når høyt opp med korte og catchy sanger, og innslag av noe mer særskilte temaer. Med doble trommer forsterker de en allerede supersterk side, og gjør det enda gøyere for fans som digger bandet for deres dundrende rytmeseksjon.

Melvins A Senile Animal

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen