Sendte GoPro opp i stratosfæren
Teknofil
(Bilde: Bryan Chan, Ved Chirayath, Ashish Goel, Paul Tarantino, Tyler Reid)

Sendte GoPro opp i stratosfæren

Tok to år før kameraet ble funnet igjen.

Sommeren 2013 sendte Bryan Chan og en gruppe venner opp et GoPro-kamera, et Sony-filmkamera og en smarttelefon med en værballong over Grand Canyon i USA.

Elektronikken var huset i en 3D-printet ramme, og planen var at kameraene skulle filme reisen opp i stratosfæren og fallet ned igjen. Så skulle telefonen sende en SMS med GPS-koordinatene da det hadde «landet».

Landet i en dødsone

Men da Chan og vennene til slutt mistet ballongen ut av syne var det også siste gang de så noe til den. Telefonen sendte aldri inn de endelige koordinatene, og kameraene ble derfor ikke funnet. Før i år.

Det viste seg at hele greia landet midt i ørkenen, der det heller ikke var noen telefondekning. Men i år ble det tilfeldigvis funnet av en kvinnelig turgåer, som til alt hell også jobbet hos den amerikanske teleoperatøren AT&T.

Hun tok telefonen med seg på jobb, og de fikk identifisert SIM-kortet i telefonen. Dermed kunne Chan og gjengen endelig få se hva kameraene hadde filmet på vei opp i stratosfæren og ned på jorden igjen. Her er resultatet:

Godt det landet i ørkenen og ikke i en by med masse folk i.

Som forventet er bildet veldig ustabilt, både før og etter ballongen popper, men det er likevel noen kule bilder her. Og det er litt fascinerende å se hvor mye planeten vår ligner på Mars når den avbildes fra de rette stedene.

Her er nok en tur opp i verdensrommet
Slik ser det ut når en rakett forlater jorden »

(Kilde: Reddit via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen