Sendt på guttehjem for WiFi-snylting

Skal du bruke naboens trådløse internettforbindelse, kan det lønne seg å spørre om lov først. Det fant en 17 år gammel gutt fra Singapore ut, da han ble tatt i å snylte på naboens WiFi-sone.

Bakgrunnen for historien er at gutten skal ha vært avhengig av nettspill. For å få en slutt på spillingen, nappet moren hans i følge IT-avisen ut modemet hans og konfiskerte det. Gutten, som begynte å lide av abstinenser, satt seg utenfor huset og koblet seg opp til naboens WiFi-sone i stedet.

Det skal ha vært mistenksomme naboer som meldte fra til politiet om snyltingen. Han ble dermed huket inn av lovens lange arm. Men straffen han fikk var tross alt hell i uhell. I stedet for å få tre års bak lås og slå og nesten 42 000 kroner i bot, slapp han unna med 18 måneder betinget fengsel og et opphold på et guttehjem.

Det er for øvrig ikke bare i Singapore det regnes som uakseptabelt å benytte seg av andres internettforbindelser. Her i Norge har de fleste bredbåndsleverandører lite til overs for at du - også frivillig - deler din forbindelse med for eksempel naboen. Mer om dette finner du i saken "Vil ikke ha gratis "Wi-Fi".

(Kilder: IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen