Sendo slipper modell X

Den britiske mobilprodusenten Sendo dominerte nyhetsbildet da Microsoft tidligere i år forberedte lanseringen av Smartphone 2002. Sendo Z100 var Microsofts kronjuvel til lanseringen, og var forut for sin tid både i teknologi og maskinvare. Imidlertid valgte Sendo å trekke seg fra lanseringen i siste øyeblikk, etter å ha tatt Microsoft i å ha lekket ut hemmelighetene sine til andre produsenter.

Nå er selskapet tilbake igjen under erkerivalens flagg, og kunne i dag trekke sløret av den nye Symbian-telefonen Sendo X. Om den nye modellen ikke er fullt så revolusjonerende som Z100 var i sin tid, er dette allikevel en telefon man bør bite seg merke i og som klarer å skille seg ut fra mengden ved en rekke nye og innovative funksjoner og løsninger.

Teknologisk sett er Sendo X på høyde med nyere telefoner som Siemens SX1 og Nokia 6650, og kommer med den samme 176x220 pikslers skjermen og 65000-fargers fargedybden. Den kommer videre med både Blåtann og trippelbånd-støtte for bruk i det amerikanske GSM-nettverket.

Det innebygde kameraet skal ifølge presselanseringen kunne ta opp både bilder og video i den samme 640x480 pikslers oppløsningen vi har sett i nyere kameratelefoner, og er dessuten utstyrt med innebygget blitz - noe kun Samsungs E710 har kunnet vise frem til nå. En annen nyhet er den innebygde funksjonen for å fjerne røde øyer, slik vi kjenner det fra nyere digitalkameraer.

Når det kommer til multimedia, kan telefonen blant annet vise til å være den første modellen på markedet som kan spille av 64-stemmers polyfoniske ringetoner. Foruten dette spiller den av både MP3-musikk og video i MPEG4 og RealVideo-format, og kan både spille av lyden via tilkoblede ørepropper eller via det innebygde høyttaler-systemet i telefonen.

Den nye X-modellen stiller videre svært sterkt når det kommer til lagringskapasitet. Hele 32 MB internt minne skal være tilgjengelig for brukeren, noe som er mer enn vi har sett i noen annen smarttelefon til nå. Dessuten kan minnet utvides ytterligere ved hjelp av minnekort i de billige MMC og SD-kort formatene, som forøvrig vil kunne byttes fortløpende mens telefonen er i bruk.

Når det kommer til grensesnittet, vil Sendo X i det store og hele minne om telefoner som Nokia 6650 og Siemens SX1, da den baserer seg på det samme Nokia Series 60 grensesnittet som disse. Sendo skal imidlertid ha utviklet en egen skrivebordsløsning kalt Sendo Now!, som skal gi ekstra rask tilgang til favorittsider, dokumenter og ofte brukte programmer.

Sendo har også utstyrt telefonen med en nettleser som stabler nettsider i kolonner, slik vi kjenner det fra Opera, og dermed eliminerer behovet for å bla horisontalt når man surfer. Videre kommer telefonen med innebyggede dokumentlesere som støtter Word, Excel, PDF, Powerpoint og Zip såvel som nærmere 30 andre dokumentformater.

Videre hevder selskapet å ha utviklet støtte for universal talestyring, som ettersigende skal kunne fungere uten forhåndsprogrammering av noe slag. Dermed skal man kunne nevne en hvilken som helst person i kontaktlisten og automatisk ringe til disse, eller for den saks skyld styre telefonen ved hjelp av de forhåndsdefinerte talekommandoene.

Sendo X skal være i salg i butikkene allerede til slutten av året, men det gjenstår å se om den vil dukke opp på det skandinaviske markedet, der Sendo hittil ikke har vært representert med sine telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen