Sender spillutviklere på kurs

Skjermbilde fra PS3-spillet Resistance: Fall of Man
Skjermbilde fra PS3-spillet Resistance: Fall of Man

Cell-prosessoren har som kjent en forrykende flyttallsytelse og sitter blant annet i PlayStation 3.

IBM, Videndi Universal Games, High Moon Studios og Radical Entertainment har i samarbeid laget et spesielt utviklingskurs for programmere som ønsker lage spill for den nye konsollen fra Sony.

Det er ikke nødvendigvis noen enkel oppgave å utvikle effektive applikasjoner og spill for Cell-prosessoren. Ifølge IBM må det vanligvis en liten utdannelsesprosess til for å klare å utnytte arkitekturen i Cell-prosessoren - et produkt som regnes som en av de absolutt kraftigste flyttallsprosessorene på markedet.

Cell bruker én PowerPC-kjerne og har seks andre spesialkjerner for FPU-kalkulasjon. Ifølge vår informasjon er bare én av disse spesialkjernene aktivert på PlayStation 3, og dette holder mer enn nok for å dra de allikevel ganske tunge spillene.

Dersom vi skal tro Clinton Keith i High Moon, skal det fortsatt være svært mye å gå på når det gjelder optimalisering av Cell-prosessoren og ikke engang det svært visuelt appellerende spillet "Resistance: Fall of Man" oppgis å utnytte arkitekturen fullt ut.

Cell-prosessoren ble originalt utviklet av IBM, Sony og Toshiba. Førstnevnte bruker også prosessoren i sine regneklynger og spesielle servere for såkalt "Deep Computing". En enkel bladserver med Cell-prosessorer gir svimlende 205 GigaFlops FPU-ytelse og dersom dette utvides til et helt rack har man 2,8 TeraFlops - mao. verdens raskeste superdatamaskin.

(Kilde: DevXnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen