Sender lysbilder

Nokia er ikke kjent for å være redd for å prøve ut nye konsepter, noe de nok en gang viser når de nå annonserer den nye modellen 3220, som har en rekke tidligere uprøvde funksjoner.

Telefonen er først og fremst tiltenkt ungdom, noe som kan sees både på det spreke og fargerike utseendet og alle underholdningsmulighetene man har.

Noe av det mest interessante med den nye telefonen er muligheten til å bruke en ny type deksler, som heter Nokia Xpress-on Fun Shells. Disse er utstyrt med 12 lysdioder, bevegelses-sensor og har til og med fått et innebygget minne på 512 Kb.

Dekslene åpner blant annet for å ta i bruk en ny type meldinger, såkalte lys-meldinger. Dette er rett og slett meldinger som vises i løse luften ved å vifte telefonen frem og tilbake. De 12 lysdiodene vil da pulsere slik at budskapet henger igjen som en hale etter telefonen.

Denne måten å kommunisere på er naturlig nok ganske begrenset, ettersom lysene kun har en farge og det er grenser for hvor langt man kan veive med armen. Man kan heller ikke se meldingen når man befinner seg lenger enn seks meter borte fra telefonen. I tillegg kreves det at det er en viss grad av mørke der man skal bruke lysmeldingene.

Det er allikevel liten tvil om at dette er en funksjon som kommer til å bli godt mottatt av ungdommen. En bedre måte å kommunisere på hvis man befinner seg i hver sin ende av et konsertlokale eller utested skal man tross alt lete lenge etter. Partyfaktoren vil nok også stige et par hakk.

Med Nokia Xpress-on Fun Shells kan man videre spille forskjellige spill som reagerer på bevegelse, slik at man altså kan styre spillet ved å bevege på telefonen. Foreløpig finnes det bare to spill som støtter denne funksjonen, men det kommer høyst sannsynlig mange flere titler etter hvert.

Xpress-on Fun Shells følger imidlertid ikke med telefonen når man kjøper den, men selges separat.

Vil man heve partyfaktoren ytterligere kan man bruke enda en nyvinning fra Nokia, som har fått navnet Xpress-on Grips. Dette er rett og slett små brikker med forskjellige former og farger, som kan festes på siden av telefonen. I tillegg til at disse forandrer på formen til telefonen er de også utstyrt med lysdioder som pulserer når det ringer.

Telefonens orginaldeksler har i likhet med forgjengeren 3200 fått gjennomsiktige deksler, slik at det er en smal sak å lage et motiv, som man videre kan klippe ut og legge under dekselet for å gi telefonen et mer personlig preg.

Skjermen til 3220 har en oppløsning på 128 x 128 piksler og en fargedybde på 65.536 farger. I tillegg har Nokia her gått bort fra den vanlige STN-skjermen de pleier å utstyre de billigere telefonene sine med og heller satt inn en fullverdig TFT-skjerm, som blant annet er mer resistant mot sollys og gir et atskillig skarpere bilde.

Nokia 3220 får også et integrert kamera, som tar bilder med en oppløsning på hele 640 x 480 piksler, noe som er veldig bra for en ungdomstelefon. Telefonen er også den første i 3xxx-serien som har muligheter for å ta opp videoklipp.

Nokia har ofte fått pepper for å lage telefoner med dårlige MMS-løsninger, noe som ikke er tilfelle på denne modellen. Telefonen kan sende multimediemeldinger med både lyd, video og flere plansjer med justerbar visningstid, noe vi lenge har hatt muligheten til hos andre produsenter.

Mens de fleste andre telefoner har Java MIDP 1.0, har 3220 fått den nyere plattformen MIDP 2.0, som åpner for å kjøre atskillig mer avanserte Java-spill på telefonen, samt muligheter for 3D.

Nokia 3220 har også blitt utstyrt med en integrert høyttaler, slik at man ikke trenger å bruke håndfri-sett når man ikke har anledning til å holde telefonen i hånden. Dette er forholdsvis unormalt på typiske ungdomsmodeller.

Telefonen kommer på markedet i løpet av tredje kvartal i år, og kommer ettersigende til å ha en utsalgspris på i overkant av 2000 kroner, noe som er veldig rimelig med tanke på spesifikasjonene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen