Sender ikke SMS

Om du noen gang har sendt en SMS, er du blant et soleklart flertall av mobilbrukere her i landet. Hadde du derimot bodd i USA, ville du tilhørt et mindretall. Amerikanere flest sender nemlig ikke SMS i det hele tatt.

En undersøkelse gjennomført av gallupselskapet Pew Research, avslører at amerikanere har et ganske annet forhold til mobiltelefonen sin enn oss europeere. Bare én av tre amerikanere benytter seg av SMS-funksjonen på mobiltelefonen sin. To tredeler av disse er mellom 18 og 29 år gamle.

Amerikanere flest bruker først og fremst mobiltelefonen sin til å ringe med. Det er likevel en økende andel mobilbrukere som benytter seg av innebygde funksjoner som kamera, mp3-spiller, spill, internett og e-post.

Det er ungdom og mennesker med minoritetsbakgrunn som i høyest grad utnytter potensialet i mobiltelefonene sine. – Jeg har alt på mobiltelefonen min, sier Mark Madsen, en 24 år gammel college-student. – Jeg bruker den mest som en telefon, men jeg spiller også spill og bruker mp3-spilleren, sier studenten, og legger til at han bruker mobilen stort sett hele tiden.

Over halvparten av alle amerikanske ungdommer med mobiltelefon bruker det innebygde kameraet til å knipse bilder. En fjerdedel av alle de spurte mente at de ikke kunne forestille seg livet uten mobiltelefon.

Amerikanere kan imidlertid kunsten å irritere seg over folk som snakker i telefonen. Ni av ti syns at andres mobilbruk er til irritasjon, men bare åtte prosent tror at sin egen mobilbruk er kilde til irritasjon hos andre.

(Kilde: Washingtonpost.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen