Sender ut 1,1 millioner pirat-advarsler i uken
(Bilde: Shutterstock)

Sender ut 1,1 millioner pirat-advarsler i uken

Men nesten ingen nett-tilbydere sender den videre til «piratene».

Piratkopiering av innhold som filmer og musikk er fortsatt et økende problem for rettighetshavere, hvor stadig flere besøker torrentsider som The Pirate Bay. Samtidig som brukerne strømmer på, har The Pirate Bay pusset opp sidene sine slik at de enklere kan tas i bruk av mobilbrukere

Allikevel foregår det stor aktivitet i kulissene for å få bukt med problemet. På vegne av rettighetshaverne sender interesseorganisasjoner som CEG TEK ut «trusselbrev» til nett-tilbydere, med anmodning om at disse brevene skal sendes videre til brukere som bedriver ulovlig fildeling eller kopiering. 

Det viser seg nå at nett-tilbydere ukentlig mottar enormt mange slike brev, melder TorrentFreak

Trusselbrevene når sjelden frem

Trusselbrevene inneholder i tillegg til en verbal smekk på hånden, et forslag til forlik. Forliket går ut på at brukerne må betale en pengesum til rettighetshaverne, som et slags plaster på såret for sine ugjerninger. 

Nå tar en av interesseorganisasjonene, CEG TEK, bladet fra munnen, og tallene de presenterer får de fleste til å heve et øyenbryn

CEG TEK kan nemlig fortelle at de alene sender over 1,1 millioner brev ukentlig, til nærmere 3500 internett-tilbydere i USA. Men selv om det er enormt mange slike brev som blir sent ut, kommer de færreste frem til de det gjelder. 

Tar det ikke på alvor

Det viser seg nemlig at det kun er omtrent ti prosent av de i alt 3500 tilbyderne som sender disse brevene videre. Og selv om ti prosent sender trusselbrevene videre til sine kunder, er det ikke alle nett-tilbyderne som sender hele brevet i sin helhet.

Blant annet fjerner giganten Comcast delen av brevet som inneholder forliksforslaget, slik at det reelle antall «hele» brev som kommer frem antas å være enda mindre. 

Norge vedtok i fjor sin egen piratlov, men brev med pengekrav er ikke lov her:
Her kan du lese hvordan piratloven har blitt brukt, ett år senere »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen