Send selvdestruerende meldinger

Privnote

Den nye tjenesten som har fått navnet Privnote, ble lansert allerede 31. mai, men fikk først oppmerksomhet da Readwriteweb kommenterte den i helga, og den mandag havnet på forsiden av Digg.

Har du behov for å sende sensitive meldinger som ikke må komme på avveie, er kanskje Privnote tjenesten for deg. Den er fullstendig nettbasert, minimalistisk og reklamefri, og krever ingen registrering.

For å sende en selvdestruerende melding, går du til Privnote.com, skriver meldingen, og klikker på «Post it!», og får så opp en nettadresse som du kopierer og videresender til ønsket mottaker (litt på samme måte som TinyURL, som forkorter lange URL-er).

Straks meldingen din er vist én gang i en nettleser, slettes den, og kan ikke vises på nytt. Ved å hukke av for det, kan du også bli varslet på e-post når den er lest – gjør du dette vil du også få informasjon om IP-adressen til personen som leste meldingen.

Kritisk til sikkerheten

På tross av at sidene benytter SSL-kryptering, og meldingene som sendes slettes fra databasen straks de er lest, har flere diskutert om tjenesten er sikker nok til å sende sensitiv informasjon – og etter at Privnote i en bloggpost reklamerte med at den var sikker nok til at man kunne sende både kredittkortinformasjon og passord, og meldingene ikke engang kunne leses av dem selv, reagerte utvikleren Ryan Grove.

I artikkelen Privnote's developers are confused, kritiserte han dem kraftig, og mente de ikke kunne påstå at meldinger sendt ikke kunne leses av dem selv, og konkluderte slik:

– Privnote er et leketøy og bør ikke brukes til noe som helst som er i nærheten av å være sensitivt.

Men etter at Privnote postet en ny bloggpost og forklarte seg nærmere, oppdaterte han artikkelen og var mindre kritisk, men påsto fortsatt hardnakket at de kan lese meldingene dine hvis de vil.

– Så lenge de fortsetter å hevde at det er umulig for dem å lese innholdet i meldingene som går gjennom deres system, lyver de.

Hvor sikker tjenesten egentlig er, overlater jeg til andre å vurdere – selv er jeg imponert, og synes utviklerne fremstår som troverdige, og tjenesten som trygg å bruke.

(Kilder: Privnote, Insophia, Vampiroz1, Vampiroz2, Readwriteweb, Wonko.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen