Send mp3 på lufta

Alternativ tekst mangler

Det er fullt mulig å installere blåtann-håndfri i bilen og overføre både musikk og samtaler. Å bruke FM-signaler er imildertid både mer lettvint og billigere enn å kjøpe det nødvendige blåtann-utstyret.

Hong Kong-firmaet Express Office Automation har nå laget produktet som gjør dette mulig: En kombinert håndfri-enhet og FM-sender.

Senderen kobles enkelt og greit til mobiltelefonen din som en vanlig håndfri eller hodesett, før du stiller den inn på én av fire mulige frekvenser. Deretter er det bare å søke frem frekvensen med bilradioen, eller hvilken som helst annen radio for den saks skyld, og vips: du har din egen radiokanal.

Dersom du får et innkommende anrop mens du hører på musikk, trykker du inn en knapp på senderen, så blir samtalen sendt på høyttaleranlegget. Mikrofonen sitter på selve senderen, slik at du er nødt til å ha denne innenfor en rimelig rekkevidde. De fleste blåtann-systemer og andre håndfriløsninger har til sammenligning en toveis høyttaler.

"Ulovlig" i Norge
Når det dukker opp produkter som dette i Norge vet vi ingenting om. Her til lands er det foreløpig ulovlig å bruke FM-sendere uten å ha gyldig lisens, selv om rekkevidden bare er på noen meter. Du vil imidlertid ikke bli straffet for å bruke en kortdistansesender, ettersom loven mest sannsynlig blir avskaffet innen kort tid.

Kilder: Express, Mobilewhack)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen