Send Facebook-meldinger etter din død
Teknofil

Send Facebook-meldinger etter din død

Nå kan du sørge for at dine siste tanker havner på Facebook post mortem.

Prinsippet med et testament bør være relativt kjent for de fleste, nemlig det å kunne videreformidle sine siste tanker til sine nærmeste etter at man er død.

Men et israelsk selskap har funnet ut at det å levere et testamente til en advokat og alt det der er bare såååå forrige århundre, og har derfor bestemt seg for å ta litt av konseptet med et testament inn i den digitale verdenen.

Send meldinger etter din død

De har derfor utviklet den smått morbide Facebook-applikasjonen «If I Die», som rett og slett sørger for at du kan poste meldinger på Facebook etter at du strengt tatt ikke er i stand til å gjøre det lenger.

Utviklerne forteller at du kan spille inn din egen video, eller skrive en egen melding, som først vil bli publisert når du er bekreftet død.

Du blir av applikasjonen ansett som død når tre personer, som du selv velger ut, er enstemmig enig i at du ikke lenger er i live.

- Kun når alle de tre personene bekrefter dødsfallet, vil den forhåndsinnspilte videoen eller meldingen bli publisert på den avdødes Facebook-profil, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet mener dette kan brukes til alt fra å gi råd, til å ta et oppgjør med folk en ikke liker.

Lev nærmest evig

Det skal også være mulig å regelmessig legge ut meldinger i lang tid fremover, slik at du i prinsippet skal kunne ha et evig liv på nettstedet. En kreftpasient skal ha spilt inn en lang rekke videoer som skal publiseres til datteren på bursdagen hennes hvert år fram til hun blir myndig.

Overfor Mashable forteller utviklerne at de også jobber med tilleggsfunksjonalitet - som de har planer om å ha som en abonnementstjeneste - der det også skal være mulig å sende private meldinger til andre personer.

Utvikler Eran Alfonta forteller at han selv har tatt i bruk applikasjonen.

- Jeg har fire barn og en nydelig kone, og jeg har laget en melding til dem hver. Jeg håper å leve et langt og flott liv, men hvis noe skjer med meg, så tror jeg dette vil bli en flott overraskelse for mine barn, og noen rørende meldinger, sier han.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen