Send bilder på direkten

Push to Talk (PPT) har blitt mer og mer utbredt i utlandet. Dette er en standard som lar deg sende talemeldinger direkte til en annen telefon, og kan sammenlignes med teknologien som brukes i en vanlig walkie-talkie.

Operatøren Sprint har nå tatt denne teknologien et steg videre, og lanserte nylig tjenesten Direct Send Picture, som er utviklet av Nextel. Dette innebærer at man kan sende bilder direkte til en mottaker med en kompatibel telefon, på samme måte som PPT.

Tjenesten er imidlertid ikke helt revolusjonerende, med tanke på at de aller fleste telefoner har muligheter for å sende bildemeldinger i form av MMS. Direct Send Picture forenkler allikevel prosessen, ettersom man bare trenger å velge bildet og trykke inn en knapp for å sende bildet til en valgt mottaker.

Direct Send Picture fungerer foreløpig bare på Motorola i870, men en programvareoppdatering som gjør det mulig å bruke tjenesten på øvrige telefoner med PPT skal rulles ut i løpet av de neste ukene.

Sprints abonnenter vil kunne bruke tjenesten helt gratis frem til 28. februar, og vil deretter måtte betale i underkant av to kroner per sendte bilde.

Ettersom det ikke foreligger noen snarlige planer om å lansere PPT i Norge, vil vi nok ikke se noe til Direct Send Picture her med det aller første.

(Kilder: Mobileburn, Sprint, Nextel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen