Send meldinger uten dekning
(Bilde: Kurt Lekanger / montasje)

Send meldinger uten dekning

FireChat kan sende meldinger fra mobil til mobil uten tilgang til Internett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Applikasjonen FireChat utnytter teknologien Mulitpeer Connectivity for å koble sammen mobiltelefoner som er innenfor rekkevidde av hverandre. På den måten kan en melding hoppe fra mobil til mobil helt til den kommer til telefonen som er mottaker for meldingen. Det er den samme teknologien som brukes i Apples egen AirDrop, skriver Digi.no.

FireChat.
FireChat.

Veves sammen til kjempenett

Ifølge utvikler Micha Benoiel i Open Garden, er det ingen geografisk begrensning på for hvor store slike nettverk av mobiltelfoner og nettbrett kan bli. Ved hjelp av Bluetooth og Wi-Fi fungerer hver enkelt enhet som en node og et aksesspunkt.

Nettstedet Techcrunch forklarer at teknologien som brukes er en ny funksjon i iOS 7, kalt Multipeer Connectivity Framework. Tidligere løsninger har krevd at brukerne har vært på samme Wi-Fi-nettverk, men det kreves ikke her.  

Meldingstjenesten FireChat er tilgjengelig for iPhone og iPad. Open Garden har også en app for Android, men dette er ikke en meldingstjeneste, slik FireChat er.

Reservenett

I teorien kan denne teknologien gi internettforbindelse til hele landsbyer, slumområder eller byer. Teknologien kan heller ikke spores til den enkelte bruker, og den er derfor anvendelig i for kommunikasjon i undertrykkende regimer, der Internett sensureres av myndighetene.

Løsningen er mest anvendelig der iPhone-tettheten er relativt høy. Hvor godt det fungerer i slumområder vil derfor ikke spekulere i.

Les også: Tyrkia blokkerer Twitter

(Kilder: Digi.noTechcrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen