Sempron-tester på nettet


Sempron er pakket og klar
(Bilde: Xtreme Systems)

AMDs "PR-rating" pleier å være omstridt ved hver nye prosessorlansering, der ytelsesindikatoren vanligvis blir veid opp mot en Pentium-prosessor med samme klokkefrekvens som AMDs rating.

Et taiwansk datablad har nå fått fingeren i en sokkel 754-versjon av AMDs nye budsjettprosessor, og testet denne opp mot Athlon 64.

Sempron 3100+ kommer med nøyaktig samme klokkefrekvens som Athlon 64 2800+, nemlig 1800 MHz. I tillegg har Sempron-prosessoren halvparten av cachen til 2800+, og mangler som kjent 64-bit-instruksjonene. At AMD får seg til å gi Sempron høyere ytelsesrating kan for mange være et mysterium, men grunnen er trolig at "PR-ratingen" sammenlignes med Celeron, og ikke Pentium 4.

Ytelsestestene som har blitt gjengitt av Tweakers.net og Xtreme Systems bekrefter det som burde være tydelig ut i fra spesifikasjonene: Sempron får juling av de kraftigere Athlon 64-prosessorene, og havner godt under både Athlon 64 2800+ og 3000+ - til tross for høyere ytelsesrating.

Den siste informasjonen fra ryktebørsen er at Sempron vil ankomme den 17. august, samtidig som lavere klokkede Athlon XP-prosessorer forsvinner fra markedet. Visstnok skal AMD nå ha sluttet å ta i mot ordre for Athlon XP-prosesorer med PR-rating på under 2700+.

(Kilder: The Inquirer, Xtreme Systems, Tweakers.net, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen