Selskap for kontroversiell reklame endrer navn

Gator sine reklamer er utvilsomt et meget stor irritasjonsmoment for mange. Selskapet tilbyr også egne "plug-ins" som kjører i bakgrunnen i Windows og leverer reklame innenfor et visst tidsintervall i form av pop-up bokser. En del fildelingstjenester er fortsatt befengt med slik "ad-ware".

Enkelte nettsteder inneholder programmer fra Gator, som man får spørsmål om å installere i det man entrer nettsiden. Det verste er at mange "uopplyste" brukere trykker "Yes" og dermed må finne seg i at reklamebokser popper opp hvert 10. minutt når man surfer rundt på nettet.

Gator har tidligere vært innvolvert i flere søksmål på grunn av sine aggressive reklameteknikker.

Selskapet er nå inne i en prosess der man ønsker å endre navn. Det nye navnet vil bli Claria Corporation, noe som kan være kjekt å vite neste gang "pop-ups" med reklame vises på skjermen - eventuelt "Do you want to install and run this program from Claria Corporation?". Dersom man ikke har et ytterst ønske om å bli nedlesset i reklame svarer man selvsagt "No".

Ifølge selskapets toppledelse kommer Claria Corporation til å fortsette med samme strategi som Gator og levere tjenester for online reklame og markedsføring. Selskapets nye nettaddresse er http://www.claria.com/.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen