Dette er ikke produktet som omtales, men kun et illustrasjonsbilde.
Dette er ikke produktet som omtales, men kun et illustrasjonsbilde.

Selskap vil lage bøyelige batterier for ha-på-dingser

Skal kunne skrives ut på enkle skrivere.

Et selskap som kaller seg Imprint Energy, og som nylig har startet opp i California, har utviklet fleksible oppladbare batterier som kan printes ut på enkle industriskrivere. Nå har produktet tatt form, midler er sikret og en lansering kan nærme seg.

Et tynt og fleksibelt batteri kan for eksempel være interessant for dingser du kan ha på kroppen, smarte emblemer og lignende. At det i tillegg kan printes ved hjelp av en enkel form for 3D-printer gjør teknologien interessant.

Har fått midler

Phoenix Venture Partners har nå investert seks millioner i selskapet, og AME Cloud Ventures har opprettet et fond for å videreutvikle kjemien og finansiere den kommersielle lanseringen. Det er Christine Ho ved University of California, Berkeley, som har utviklet teknikken som skal til for å printe tynne batterier til en fleksibel overflate.

Batteriet er et svært tynt sink-polymer-batteri, noe som betyr at det er snakk om lange gjentakende molekylkjeder med grunnstoffet sink som anodemateriale. Sink er lite reaktiv med omgivelsene, og derfor er det mulig å lage svært tynne batterier.

Sink har lenge vært brukt som anode i batterier, men har ikke vært egnet i oppladbare batterier på grunn av dendritter som dannes i flytende elektrolytt. Imprint Energy skal ha løst dette ved å bruke en elektrolytt av en solid polymer i stedet for væske. Katoden skal være et metalloksid.

(Kilde: technologyreview.com, businessweak.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen