Coleco har sluppet dette illustrasjonsbildet av konsollen, men det er uvisst om det er slik den faktisk vil se ut.
Coleco har sluppet dette illustrasjonsbildet av konsollen, men det er uvisst om det er slik den faktisk vil se ut. (Bilde: Coleco)

Selskap bak eldgammel spillkonsoll lanserer ny maskin

Produsenten av den klassiske konsollen «ColecoVision» skal slippe ny spillkonsoll - som bruker cartridger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke lenger en helt fremmed idé å lansere nye produkter med nostalgiske bånd til forbrukerelektronikkens eldre dager, noe som også gjelder for spill. Nå skal en eldgammel konsollprodusent gi ut sin første nye spillkonsoll på svært mange år – og den bruker kassetter.

Selskapet det er snakk om heter Coleco, som ga ut den klassiske spillkonsollen ColecoVision så langt tilbake som i 1982, altså samme året som Commodore 64 ble lansert.

Skal kjøre både gamle og nye spill

I selskapets pressemelding kan man lese at den nye konsollen får navnet «Coleco Chameleon» og lages i samarbeid med Retro Video Game Systems. Ikke så mye er kjent om de tekniske spesifikasjonene ennå, men meningen er at konsollen skal brukes til å spille gamle retrospillklassikere på en autentisk måte.

Coleco lanserte den klassiske spillkonsollen ColecoVision, her avbildet, i 1982.
Coleco lanserte den klassiske spillkonsollen ColecoVision, her avbildet, i 1982. Foto: Wikipedia

Konsollen skal i så måte blant annet benytte de gammeldagse spillkassettene, eller «cartridges» som det heter på engelsk. Akkurat hvilke spill som blir tilgjengelige og hvordan de skal distribueres er ikke kjent.

Det ser imidlertid ut til at konsollen ikke bare skal kjøre gamle spill. Coleco kan nemlig fortelle at maskinen også skal kunne kjøre helt nye spill i 8-, 16- og 32-bits grafisk stil, med referanse til retrotrenden vi har sett i en del nyere spill den siste tiden.

Kassett-bokser i høy kvalitet

Igjen er det uvisst om dette betyr at det skal lages egne spilltitler til konsollen, eller om den simpelthen skal kunne kjøre spill som allerede finnes til andre plattformer.  Ellers kan Coleco også opplyse om at spillkassettene til Coleco Chameleon vil by på etuier av plast i høy kvalitet, som kommer med illustrerte manualer og notater fra spillutviklerne

Ifølge Coleco skal maskinen lanseres tidlig neste år, og skal også vises frem på Toy Fair-messen i New York, som avholdes fra 13. til 16. februar. Ifølge nettstedet Retro Gamer skal konsollen søke folkefinansiering via Kickstarter, men dette ser ikke ut til å være bekreftet av selskapet selv.

De gamle spillkassettene har nå gjenoppstått på mobil: Men det i en ganske spesiell form »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen