Selger superbillig "mac"
Teknofil

Selger superbillig "mac"

Selskapet Psystar skal i det minste ha for at de ikke frykter å legge seg ut med de store. Det lille Miami-baserte selskapet vil nemlig legge seg kraftig ut med Apple sin lovavdeling.

De lanserer nemlig Mac Pro til under 2.000 kroner.

Kopiert Apple

Rettere sagt har selskapet skapt en klone av Apples populære desktopmaskiner. Maskinen, kalt Open Computer, kommer med tokjerneprosessor på 2,2Ghz, 2GB minne, 250GB harddisk og integrert grafikkort fra Intel. I tillegg promoterer selskapet at de kan legge inn Apple sitt operativsystem OS X Leopard for 775 kroner ekstra.


Psystar sin mac-klone ligner Apples maskineroså på utsiden.

Dette siste vil utvilsomt få Apples jurister til å rasle med sablene. I brukervilkårene for Leopard står det nemlig helt klart at operativsystemet kun kan brukes med Apples egne maskiner.

Vil tilby et billigere alternativ
Selv legger Psystar slett ikke skjul på hvem sitt marked de er ute etter.

- Det er ikke nødvendig å bruke unødvendig mye for å få en fullstendig opplevelse av OS X Leopard. Apples maskin Mac Mini er fullstendig strippet og fortsatt dyr. Hvorfor skal du ville kjøpe en nedstrippet maskin i utgangspunktet? Hvis du vil ha en god og rimelig maskin som kan kjøre OS X, så er vårt svar Open Computer, skriver de på sine sider.

Om du selv vil ha en rimelig Apple-klone bør du nok likevel kjappe deg. Det er heller tvilsomt om Apple lar denne maskinen få møte markedet uten kamp.

Kilde: Ars Technica.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen