Selger stjålne Facebook-ID-er

En angriper som kaller seg Kirllos, driver og selger stjålne Facebook-ID (brukernavn og passord) på nettet. Det som er uvanlig i denne saken er det store antallet ID-er som er kommet på avveie, og hvor ekstremt billig disse er.

Det skal ifølge sikkerhetsselskapet Idefense dreie seg om 1,5 millioner Facebook-brukerkontoer, og prisen varierer fra 25 USD til 45 USD for 1000 kontoer, en pris som visstnok skal avhenge av hvor mange kontakter den stjålne kontoen har. Foreløpig skal det ha blitt solgt rundt 700 000 kontoer, og disse selges på et undergrunnsforum for hackere/crackere.

Det knyttes likevel et usikkerhetsmoment til denne saken, fordi IDefense er ikke 100 prosent sikker på hvor stor andel av de stjålne kontoene er ekte, og Facebook har foreløpig ikke svart på henvendelser rundt denne saken.

Facebook har over 400 millioner brukere på verdensbasis, og mange brukere skal være lurt hver eneste dag. Angriperne bruker flere metoder for å stjele Facebook-kontoer, men det dreier seg gjerne om phishingforsøk. I mange tilfeller sendes meldinger med tilbud om programmer/lenker (som er skadelige) til venner av andre Facebook-brukere, og dermed er det lettere å lure brukerne til å installere programvaren eller besøke en skadelige nettside.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen