Selger stadig mer

Ifølge analysefirmaet Gartner ble det solgt 674 millioner mobiltelefoner på verdensbasis i 2004. Dette er en stigning på hele 30 prosent i forhold til året før. Gartner regner dog med at veksten vil falle til syv prosent i år. Hvis prognosen holder, blir det solgt 730 millioner mobiltelefoner i 2005.

Fremdeles nummer en
Finske Nokia er fortsatt nummer èn på markedet, og har klart å øke sin markedsandel i siste kvartal fra 30,9 til 33 prosent. Motorola har hatt en fremgang på 2,2 prosent, og ligger nå på 16,3 prosent. Samsung kommer på tredjeplass med 12,2 prosent.

Den underskuddsrammede tyske mobilprodusenten Siemens Mobile har falt til en femteplass, og har nå en markedsandel på 6,4 prosent. LG Electronics har gått forbi Siemens og ligger nå på 6,8 prosent. Sony Ericsson har sjetteplassen med sine 6,3 prosent.

Gartner regner kun med en beskjeden etterspørsel etter de nye 3G-mobiltelefoner, og tror mobiltelefoner i lavere prisklasser vil slå godt an. Motorola har muligens snapet opp denne informasjonen, og har nå annonsert en mobiltelefon som skal koste mindre enn 40 dollar.

Det samlede antall mobiltelefonbrukere på verdensbasis ventes til å stige fra 1,7 til 2 milliarder i 2005, dette i følge analysefirmaet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen