Selger som varmt hvetebrød

I september leverte Asustek omtrent 700 000 Eee-maskiner, noe som er ny rekord på leveransetall. 

De gode nyhetene for Asus er at de tre siste månedene i året (fjerde kvartal) pleier å være de beste. Stadig økende attraktivitet for minibærbare generelt er det dermed ingen grunn til å tro til at selskapet kommer til å selge mindre i oktober, november og desember.

Ifølge taiwanske kilder har Asus omtrent 15-20 prosent margin på disse maskinene, noe som gjør at de potensielt kan sette ned prisen for sluttkundene om nødvendig.

Antallet leverandører i minibærbarsegmentet øker stadig og involverer snart alle de mest kjente PC-leverandørene. Prisforskjellen mellom de forskjellige nett-PC-modellene er ganske minimal.

En potensiell priskrig kan bli utløst av en leverandør som har en bred produktportefølje og dermed har råd til å selge maskinene med tap bare for å skaffe seg markedsposisjon.

Samtidig som Asus gjør det bra på minibærbare kommer det også nyheter om at selskapet er ekstremt langt fremme på hovedkort med Intel P45-brikkesett.

Ifølge selskapet selv økte man hovedkortleveransene generelt med 20 prosent i tredje kvartal og innehar en 80 prosent markedsandel på P45-hovedkort. Man håper nå at X58-hovedkort vil få samme suksessfaktor.

Tallene stammer ikke fra en objektiv tredjepart og må derfor tas med en klype salt.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen