Selger Linux på pinne

Man kan trygt si at minnepennen har tatt over jobben til gode gamle disketten som bærbart lagringsmedium. Nå har FingerGear tatt konseptet ett skritt lenger, og lanserer en komplett Linux-penn.

Med denne pennen på innerlommen er man rustet med et komplett operativsystem, som kan kjøres på enhver Intel eller AMD-basert datamaskin. Pennen settes inn i USB-porten, og når man starter opp datamaskinen laster den inn den innebygde Linux-programvaren.

For å komme inn på systemet må man taste inn brukernavn og passord. Herfra kommer man til sitt vanlige skrivebord, og kan starte opp de vedlagte programmene; nettleseren Firefox, en chatteklient, en PDF-leser og kontorprogrammet Open Office.

Pennen, som har fått navnet Computer-On-A-Stick, har en kapasitet på 256 MB. Programvaren okkuperer 192 MB, og utover dette har man rundt 60 MB til å lagre filer og dokumenter. Man bestemmer selv om filer skal kunne hentes frem uten å starte opp operativsystemet.

Dermed trenger man ikke lenger å ta med seg mer enn den lille minnepennen når man skal ut på reise. Enhver offentlig eller privat datamaskin kan brukes som om den var din egen, med ditt vante skrivebord og dine egne filer, innstillinger og programmer.

"Målet vårt var å kombinere et sikkert operativsystem med de mest vanlige programmene, samlet på en enkelt USB-penn", forteller administrerende direktør for FingerGear, Jon Louis.

Selskapet selger den nye minnepennen for rundt 1500 kr ($150). En ny og større utgave på 512 MB skal være i utvikling, så vel som en egen utgave av pennen med fingeravtrykksleser.

Mer informasjon om pennen er å finne på FingerGears hjemmesider.

For øvrig er det ikke noe problem å lage sin egen oppstartsbare disk, så fremt du er litt teknisk anlagt. Instruksjoner og programvare finnes på nettet, noe man finner med et kjapt Google-søk.

(Kilder: FingerGear, Techspot, Toms Hardware)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen