Selger hacker-kode til høystbydende

Websense Security Labs, del av Websense Inc. ga i går ut sin halvårsrapport om trender og utviklingen som har vært rundt IT-sikkerhet i første halvdel av 2006. Her kommer det frem at de ser en enorm økning av svindelsider.

Mye av grunnen til denne økningen er at hackere nå selger ferdiglaget hacker-koder til høystbydende. Det er derfor blitt flere aktører på området, og mye på grunn av bruken av slike verktøykasser, registrerte de i snitt hele 5-6 nye svindelsider hver dag i første kvartal av 2006.

De fleste sidene prøver å installere spyware eller annen skadelig kode på besøkende sine maskiner. Andre forsøker å svindle til seg kredittkort-nummer.

Hackerene som står bak verktøykassene oppdaterer hele tiden angrepskoden de selger, og man ser ofte at ny angrepskode ligger klar for bruk kun kort tid etter at en leverandør har annonsert et sikkerhetshull.

Websense antar at 15% av alle svindelsider som brukes for å stjele passordinformasjon benytter seg av slike ferdiglagde verktøykasser. Prisen varierer fra 30 til 3000$, og er ofte solgt av russiske hackere.

For å beskytte seg mot slike angrepsverktøy kan websense sitt eget verktøy brukes, men i fleste tilfeller holder det å ha installert de siste sikkerhetsoppdateringene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen