Selger flere iPod enn Mac

Hvis denne utviklingen fortsetter, er det bare et spørsmål om tid før Apple først og fremst vil identifisere seg som et musikkselskap som produserer verdens mestselgende MP3-spiller: iPod.

Apple solgte ifølge kvartalstallene sine 749 000 Mac-er i første kvartal i år, mot 807 000 stykk av iPod. Dette er en økning på henholdsvis 5 og 909 prosent mot første kvartal i fjor, som også var preget av mangler på IBMs PowerPC970-prosessor på 90 nanometer. Apples fortjeneste har også overrasket Wall Street, men det som vekker oppsikt i de fleste kretser er hvor sterkt Apple gjør det som musikkselskap.

Den dramatiske veksten i salget av iPod-er kan kanskje best forklares med lanseringen av iTunes for Windows (som nå bundles med HP-maskiner) og den stadig populære iTunes Music Store. Begge deler reklamerer heftig for iPod-spilleren til Apple, som har egenskaper som gjør den til den beste spilleren for musikk som kommer fra Apples nettbutikk.

Akkurat salget av iPod, sammenligningen med Sonys legendariske Walkman, og sist men ikke minst iTunes Music Store, har også landet Apple Computer i nok en konflikt med Apple Music i London. The Beatles' eget plateselskap inngikk nemlig en avtale med Apple Computer i sin tid om at Apple Computer ikke skulle lage lyd - noensinne, mot at Apple Computer fikk lov til å beholde Apple-navnet. Den første lyden som kom ut av en Mac heter den dag i dag "sosumi" - So Sue Me - som er akkurat det Apple Music har gjort.


Annet Apple-nytt
Samtidig med Apples kvartalstall skriver The New York Times i dag om hvor mektig Apple har blitt i distribusjonen av musikkfiler på Internett. Formann Steve Jobs har i følge avisen mottat et tilbud fra erkerivalen Real om å danne en alianse mot Microsoft i kampen om musikkformater og DRM-beskyttelse på nettet.

Videre har mange lesere gjort oss oppmerksom på at Apples eMac-maskin har blitt oppgradert med raskere prosessor og "SuperDrive" - en DVD-brenner, samtidig som den blir "nedgradert" i pris med hundre dollar. Les mer om "nye" eMac hos Apple.

Så lenge Apple fortsatt tjener godt på salget av datamaskiner er det derimot lite sannsynlig at de vil slutte å selge dem til fordel for flere musikkspillere. Til det er også selskapets egenart knyttet for sterkt til vrake den gode, gamle Mac-en.

(Kilder: MacRumors.com, Apple, The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen