Selger brukte mobiler som nye

Du tar det sikkert som en selvfølge at mobiltelefonen du kjøper i en telebutikk ikke er brukt fra før. Men i Australia har mange butikker for vane å selge brukte mobiltelefoner til uvitende kunder.

Avisen Herald Sun har nylig gjort en undersøkelse blant australske mobilkunder, hvor svært mange forteller at de uvitende har kjøpt brukte telefoner.

Holly, som nylig kjøpte seg mobiltelefon, la merke til at demomodellen hun prøvde var borte fra butikkhyllen etter at hun hadde betalt, men tenkte ikke mer over saken. Da hun kom hjem fant hun flere tekstmeldinger på telefonen, i tillegg til bilder hun selv hadde tatt i butikken.

En annen kvinne, som fikk en mobiltelefon av sin forlovede, var nær ved å avlyse det kommende bryllupet etter at hun fant intime tekstmeldinger på den nye telefonen. Men etter at forloveden omsider greide å overbevise henne om at han ikke var utro, tok de telefonen med tilbake til butikken, som eies av operatøren Vodafone. Paret ville gjerne ha en unnskyldning, men den butikkansatte lo og snakket bort det hele, skriver Herald Sun.

Til sitt forsvar har ikke Vodafone annet å si enn at praksisen med å selge brukte telefoner er i mot selskapets regler, men at dette antakelig var et isolert tilfelle.

Men flere andre australske mobilkjøpere har også funnet pornografiske bilder og bilder av små barn og kjæledyr på telefonene de har kjøpt.

(Kilder: Herald Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen