Selger toppmodell til ekstremt lav pris
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Selger toppmodell til ekstremt lav pris

Trenger du to LG G7-telefoner bør du handle nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LGs telefoner har alltid vært meget gode, men selskapet har ikke vært særlig gode til å selge dem. Det har betydd at modellene har gått ned i pris, og mindre merkeorienterte kjøpere har fått seg knallbra mobiler uten å betale altfor mye. Hvis du vil ha vanvittig mye telefon for pengene, er det muligens på tide å spisse både ører og betalingskort.

LGs G7 ThinQ er nemlig ukens tilbud i nettbutikken til NetOnNet. Og det er et høyst uvanlig tilbud det er snakk om; butikken selger telefonen i 2-for-1-pakker. Om det ikke var åpenbart betaler du altså normalpris for telefonen, som er omtrent 7000 kroner, men butikken leverer to stykker.

Les testen av LG G7 ThinQ her »

Ville sprengt karakterskalaen

Pakkene finnes i tre varianter; to svarte telefoner, to blå telefoner eller kombinasjon med én av hver farge i leveransen.

LG G7 ThinQ er en lekker og vanntett mobil. LG kaller den til og med støtsikker. Den koster i utgangspunktet over 7000 kroner, men hvis du trenger to koster hver av dem bare 3500 kroner denne uken. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I vår test fikk telefonen 8/10 på karakterskalaen, men da med utgangspunkt i en vanlig pris på drøyt 7000 kroner. Til en pris på 3500 kroner, der stykkprisen havner nå, hadde den vært nærmere å sprenge karakterskalaen.

To av tingene som trakk litt ned var at kameraet ikke lenger er helt på toppen av ytelsesstigen. Konkurrenter som Samsung og Huawei har gått tydeligere forbi for bilder tatt i mørket. Men man kommer ikke forbi at LGs relativt unike valg om å inkludere en vidvinkel fremfor et vanlig zoom-objektiv kan være vanvittig nyttig. Spesielt til feriebildene der man vil fange en hel gjeng eller en hel bygning uten å måtte stå hundrevis av meter unna.

Batteriet er heller ikke noen stor ulempe for telefonen, bare ikke like stort og kraftig som i telefoner som Huaweis Mate 10 Pro og P20 Pro, eller nye Galaxy Note 9.

Mobiltelefon med godlyd

Det supre vidvinkelkameraet er den nyttigste enkeltegenskapen til en LG G7. Slik ser det ut med den vanlige kameralinsen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hvis du er glad i god lyd og det ikke gjør så mye om du må ha kabler til telefonen er LGs nyere toppmodeller antakeligvis de aller beste du kan velge. Her er det bygget inn både et godt lydkort og en kraftig forsterker. Dermed kan du bruke telefonen enten du lytter med rimelige plugger eller dyre hifi-hodetelefoner hjemme.

De samme benkene fotografert fra samme posisjon med LG G7 og vidvinkellinsen på baksiden. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ellers er telefonen en god allrounder som gjør det meste på en god og rask måte. LGs toppmodeller er for tiden vanntette, og selskapet er de eneste som faktisk tar med en sertifisering for støtsikkerhet når de reklamerer for de glassbygde telefonene sine. G7 skal tåle å mistes fra 1,2 meter.

Som med vanntetting og andre forbedringer i robusthet bør du imidlertid betrakte dette mer som en inkludert «trygghet» fremfor å utfordre sertifiseringen ved hver korsvei. Det varierer hvor stor skade landinger i ulike vinkler og på ulike materialer kan gi, så her er man fortsatt litt avhengig av flaks.

... men hva sier dette om LG?

Alt i alt er LG G7 ThinQ en flott mobil som burde skuffe få til sin vanlige utsalgspris. Men hvis du av en eller annen grunn trenger to, er 3500 kroner stykket antakeligvis den beste mobildealen du får i år. Kanskje er det flere i familien som trenger toppspesifisert telefon uten at ambisjonene strekker seg helt opp til de vanlige 7-8 tusenlappene det koster?

Hvis det er én dårlig nyhet her, så handler det muligens om neste års mobiler fra LG. Det har i lang tid vært spekulert i hvor lenge LG er villige til å bruke store ressurser på mobildivisjonen sin uten at den tjener penger, og i juli rapporterte denne avdelingen nok en gang store tap.

Det er noen veldig få mobilprodusenter som klarer å holde prisene noenlunde jevnt i løpet av året etter lanseringer. Apple, Samsung og Huawei får det til dels til. Men for LG, som sammen med Sony, alltid har slitt litt med det er det påfallende at en toppmodell som ble lansert i mai og tilgjengelig i juni allerede nå kan kjøpes for halv pris.

Årets lanseringshøst har såvidt startet. Det kommer flere nye mobilflaggskip de neste to månedene. Her finner du de viktigste »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen