Selg dine gamle MP3-låter

Så enkelt, men dog så vanskelig!
Så enkelt, men dog så vanskelig!

Det tar ikke lang tid før harddisken begynner å fylle seg opp med musikk. Man laster ned fra musikkbutikker, ripper CD-er, og kanskje til og med lager litt selv.

Det er etter hvert blitt vanlig å selge og kjøpe brukte CD-er over nett via nettauksjoner og bruktmarkeder.

En nettside som heter Bopaboo tilbyr nå å selge de "brukte" MP3-filene du har liggende på maskinen. Man laster de ganske enkelt opp på nettsiden, og setter prisen man ønsker for dem. Hvis noen kjøper sangene dine, tikker pengene inn på konto, og Bopaboo beholder litt for bryderiet. Det fungerer på samme måte som QXL eller Ebay.

Juridisk gråsone

Det er for det første ikke mulig å laste opp DRM-beskyttet musikk, noe som inkluderer det meste av musikken man laster ned fra Itunes. Det skal også være sikkerhetstiltak som sørger for at man ikke kan laste opp den samme sangen flere ganger.

Det sies derimot ingenting om hvordan det skal forhindres at noen laster opp og selger musikk de har lastet ned ulovlig. Det faktum at man beholder sangen etter man har solgt den gjør også hele konseptet ganske spekulativt.

Det er nok stor sannsynlighet for at Bopaboo vil bli saksøkt opp, ned, bort og i mente før tjenesten tar skikkelig av.

Foreløpig kun i USA

Tjenesten er per i dag kun tilgjengelig i USA, og det er ikke gitt informasjon om når de vil være tilgjengelige andre plasser i verden, eller om de i det hele tatt satser på dette.

Det er derimot lov å håpe. Dersom dette viser seg å fullt ut lovlig, og vi får tjenesten her i Norge, kan dette være en fin måte å tjene litt ekstra penger på, og man slipper bryderiet med å sende noe i posten.

(Kilde: Bopaboo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen