Denne dronen skal kunne følge deg rundt i tjue minutter i strekk, og filme alt du gjør
Teknofil
(Bilde: IoT Group)

Denne dronen skal kunne følge deg rundt i tjue minutter i strekk, og filme alt du gjør

Når ikke selfiestanga holder mål.

I en verden der «jeg, meg og mitt» blant annet har resultert i selfiepinner og at ditt eget tryne fyller opp minnekortet på mobiltelefonen, kommer nå «selfiedronene» – små flygende enheter som følger etter deg og foreviger dine eskapader.

Omtrent som en svevende paparazzo altså, bare med litt dårligere bildekvalitet. Og så får du jo muligheten til å slette bildene etterpå.

Australske Roam-e er kanskje ikke den aller første dronen som kan brukes til selfier, men den er så avgjort en av de mer automatiserte. Den skal kunne holde seg i lufta i tyve minutter av gangen, og benytter seg av ansiktsgjenkjenning for å holde fokus på det viktigste – altså deg.

Foto: IoT Group

Fra tomt batteri skal ladetiden være på to timer, og med to sammenleggbare rotorer skal den være relativt enkelt å dra med seg.

Flere flymodi

Dersom du ikke har noe imot at dronen filmer hva som helst eller hvem som helst, er det ikke nødvendigvis sånn at den fokusere på deg heller. Den skal ha fire flymodi (selfie, pilot, scout og navigation), og noen av disse bør jo kunne by på en viss manuell kontroll.

Det skal i hvert fall være mulig å styre den over avstander på opp til 25 meter for å filme det du ønsker med 1080p-kameraet. Roam-e skal for øvrig kunne strømme det den ser direkte også.

 

Hvis du nå fikk innmari lyst på din egen selfiedrone, er det fullt mulig å bestille en til den nette sum av fire hundre raske dollar, slik at du forhåpentligvis har den før mørketiden setter inn. Men vi hadde vel snarere ventet til noen i hvert fall hadde fått testet denne flyvedingsen.

Er en dronehøne mer i din stil?
Disse dronene er noe helt utenom det vanlige... >>>

(Kilde: The Verge)

(Bilde: IoT Group)
(Bilde: IoT Group)
(Bilde: IoT Group)
(Bilde: IoT Group)
(Bilde: IoT Group)
(Bilde: IoT Group)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen