Seksåringer får mobiltelefon

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Det er ikke noe sjeldent syn å se barn med egen mobiltelefon her i landet. Men mens åtteåringene ofte tidligere har vært de minste barna som har egen mobil til nå, er trenden nå i ferd med å krype helt ned til seksåringene. Det viser en undersøkelse MMI har gjort på vegne av Medietilsynet.

I følge undersøkelsen har seks tusen seksåringer i dag sin egen mobiltelefon. Til sammenlikning har 40 000 åtteåringer det samme.

- At snittalderen går ned kan skape økt press på både foreldre og barna selv, sier Barne- og familieminister Karita Bekkemellem til VG.

Nytt regelverk
Bekkemellem vil nå opprette et nytt regelverk som skal kunne skjerme barn mot grov utnytting fra teleoperatører. Samtidig mener hun mobiltelefon kan være en god ting for familier hvor barna ikke ser begge foreldrene hver dag, skriver Digi.no.

Ministeren oppfordrer også telebransjen til å opprette egne barneabonnement. Men ikke alle i telebransjen deler Bekkemellems syn på barn og mobilbruk. Informasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, forteller Amobil at selskapet ikke har noen planer om å lansere såkalte egne barneabonnement. Hun synes Bekkemellems vinkling på saken blir søkt.

- Galt å rope etter barneabonnement
- Det blir galt å rope etter egne abonnement for barn når man allerede i dag har løsninger som er beregnet på unge brukere, sier Wormdahl og sikter til operatørens kontantkort og Young Talk-abonnement.

- Markedsføringsloven gjør at vi ikke hadde kunnet markedsføre barneabonnentene til barn. Men det er uansett ikke opptil oss å bestemme hvem som skal ha mobiltelefon og ikke. Det er opp til den enkelte forelder å avgjøre, sier hun.

Wormdahl forteller også at hun har sendt en e-post til Karita Bekkemellem angående saken, men foreløpig ikke fått noe svar.

Heller ikke Telenor har noen konkrete planer om å tilby spesielle barneabonnement. Informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, forteller at operatøren skal sette sammen en fokusgruppe som tar for seg bruken av mobiltelefon blant barn.

- Til strekkelig i dag
- Vi har en tjeneste som gjør at foreldre kan sperre sine barns mobiltelefoner mot innholdstjenester. Dette, sammen med muligheten for å bruke kontantabonnement, gir en tilstrekkelig løsning i dag, sier han til Amobil.

Men Krokan fremhever, i likhet med Netcom, at barnas mobilbruk først og fremst er foreldrenes ansvar.

(Kilder: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen