Seks vanskelige måneder for AMD

AMD insisterer på én silisiumbrikke med fire kjerner
AMD insisterer på én silisiumbrikke med fire kjerner

I et intervju med Mercury News uttaler AMDs toppleder, Hector Ruiz, at en rekke utfordringer med firekjernedesignet førte til at "Barcelona" ble forsinket med mer enn seks måneder.

Selskapets strategi er som kjent å sette fire kjerner på én enkelt silisiumbrikke. Dette i motsetning til Intel, som setter sammen to dobbelkjerneprosessorer for å skape en firekjerneprosessor. Ifølge AMD skal ytelsen bli høyere ved å benytte deres metodikk.

Som følge av forsinkelsene har det vært tøffe tider for AMD, og selskapet har måttet tåle en ganske hard priskrig - uten å kunne tilby et tilsvarende produkt som Intels firekjerne. Intel introduserte firekjerneprosessorer allerede i november i fjor, i form av Core 2 Extreme QX6700.

AMDs "Barcelona" (firekjernet Opteron) sendes ut til partnere i disse dager, mens den formelle lanseringen skjer 10. september.

Prosessorene vil kjempe direkte mot Intels firekjernede Xeon-prosessorer, som oppgraderes til 45 nm-teknologi innen utgangen av året. AMD ligger noe etter med utviklingen av 45 nm-teknikk, mens ventes å introdusere denne i løpet av 2008.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen