Test

Seks som oss - Sesong 1

"Seks som oss" innledes med Karins (Hilde Lyrån) førtiårsdag. Hun er karrierekvinne med stor K, og gift med Erik (Dennis Storhøy). Sammen har de to barn i skolealder. Ekteskapet er ingen dans på roser for familien. Erik er mye på jobb og ikke spesielt fornøyd med å ha en kone på vei oppover karrierestigen. Det betyr nemlig at han må bruke mer tid på barn og hjem, noe han ikke er så lysten på.

Alternativ tekst mangler
Angelica er glad i karbad og turer i skog og mark. Foto: TV2

Studenten Angelica (Kjersti Elvik) er klar for å etablere seg. Over alt på jord drømmer hun om ring på fingeren og bolle i ovnen. Det å bli gravid går etter hvert til hodet på henne. Det eneste hun snakker om er egg, sædceller, perioder og trange truser. Samboeren Carsten (Samuel Fröler) prøver så godt han kan å henge med i svingene. Det blir likevel til tider litt mye for en mann å håndtere, og det gjør det ikke bedre at han er svensk.

Den yngste av de tre er den mer eller mindre utsvevende festjenta Solfrid, spilt av Lisa Tønne. Det finnes ikke en mann i mils omkrets som ikke har hatt en flørt med vakre "Sol". Ved en tilfeldighet møter hun en dag Birger. Solfrid fryder seg over endelig ha fått en ny bestekamerat mens Birger er overlykkelig for endelig å ha funnet kvinnen i sitt liv. Her blir det komplikasjoner på høyt plan.

Frustrerte fruer og forvirrede menn

De tre kvinnen har alle samme pappa men ulik mamma og har vokst opp på ulike kanter av landet. Nå bor de like ved hverandre i Oslo og er bestevenninner så vel som søstre. I de ti episodene får vi følge jentene sammen med sine respektive menn, som ikke er helt ukompliserte de heller. Denne serien byr på latter, gråt, intriger og konflikter. Dette er en herlig blanding av god norsk humor, en dæsj "Sex og singelliv" toppet med tendenser fra serien "Frustrerte fruer".

"Seks som oss" er spekket med gode dialoger. Ordene flyr som pingpongballer i luften frem og tilbake på en realistisk og flott måte. Alt er så naturlig, og så bra at en kan tro disse skuespillerne aldri har gjort noe annet enn å spille familie sammen.

Bilde

Det fotografiske med denne serien er veldig bra gjennomført. Her blir det ikke bare fortalt gjennom handling, men bildene taler på mange måter sitt eget språk. "Seks som oss" er ikke minst preget av den kontrastfylte pendlingen mellom humor og tragedie. Måten det er filmet på er med å understreke dette. Vi får her se en visuell sjonglering basert på komiske nærbilder og underlige, men gjennomtenkte vinkler. Dette gir serien et festlig billedlig uttrykk.

Serien presenteres i 1.78:1.

Seks som oss - Sesong 1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen