Seks nye fra Nokia

Seks nye fra Nokia

Nokia har innledet den store mobilmessen 3GSM i Barcelona med å presentere seks nye mobiltelefoner.

En godbit for mobilfeinschmeckere er Nokia N77. Paradoksalt nok kan det være at denne aldri kommer til Norge, ettersom det som er selve godbiten - at den skal kunne vise lekre tv-bilder via DVB-H-teknologi – ikke hjelper et land uten DVB-H-nett. Og nei, Norge har ikke et slikt nett. Mobiloperatørene må altså bestemme seg for å satse på teknologien før det er noen særlig vits i å selge N77 i norske butikker.

Nokia E65
Da stiller det seg annerledes med E65, som allerede er å få kjøpt hos et stort utvalg norske mobilforhandlere. Dette er en skyvemobil med kvadrupelbånd, WLAN, Edge, 50 megabyte minne og plass til eksternt minnekort. Kameraet tar bilder i to megapikslers oppløsning, og skjermen gir 16 millioner farger over 240 ganger 320 punkter.

Nokia 6110 navigator
6110 handler først om fremst om GPS-navigasjon. Telefonen sikter seg inn mot massemarkedet, og tilbyr kart, veiruter og beregninger av raskeste vei fra A til B. Den skal komme med et lokalt kart ferdig installert på minnekortet når du kjøper den, slik at den mer eller mindre kan veilede deg ut av butikken og rett hjem.

Øvrige funksjoner er turbo-3G (HSDPA), Edge, kamera som tar bilder i to megapikslers oppløsning og mulighet for videosamtaler, for å nevne noe. Den forventes til Norge i løpet av andre kvartal inneværende år.

Nokia 3110
Finnene kaller dette en telefon som går rett på sak, hvilket kan ses som en fin måte å si ”enkel, billig og grei” på. Kameraet tilbyr deg å knipse bilder i en oppløsning av 1,3 megapiksler, en aktivitet du kan hygge deg med mens du lytter til mp3-musikk eller radiosendinger i den integrerte FM-radioen.

Bluetooth og en USB-port gjør det overkommelig å overføre filer til og fra telefonen. Nokia hevder et tykkere plastdeksel og forsterket antenne skal gjøre den til en robust mellomklassetelefon.

Nokia E90 communicator
Nykommeren E90 er derimot ingen mobiltelefon for de store massene, snarere tvert om. Som vanlig er med communicator-telefonene, handler det om en liten murstein (132 x 57 x 20 millimeter og 210 gram) av en kompromissløs datamobil.

Her er en forsmak på spesifikasjonene: WLAN, HSDPA, kvadrupelbånd, mini-USB, Bluetooth, IR-port, kamera med kapasitet på 3,2 megapiksler, 16 millioner farger i begge skjermene (den indre er på 800 x 352 piksler, den ytre 240 x 320 piksler), S60 3.1 og Symbian OS versjon 9.2 og det meste av kontorstøtte, for å nevne noe.

Nokia E61i

Også den siste nyheten er rettet mot de profesjonelle brukerne. Nokia E61i bygger på forgjengeren E61, men denne storebroren har blant annet fått med seg et kamera på kjøpet (to megapiksler). Den er nøyaktig like stor som sin forgjenger, hvilket betyr at den har målene 117 x 70 x 14 millimeter.

I tillegg finner vi her WLAN, Edge, kvadrupelbånd, IR-port, Bluetooth, USB-port, mediespiller og fullt tastatur.

Mobilen.no kommer tilbake med mer informasjon om disse telefonene og andre nyheter fra 3GSM-messen i løpet av dagen og i dagene fremover.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen