Seks måneders fengsel for mobilfilming

En franskmann (19) har fått en dom på tolv måneder for å ha unnlatt å hjelpe en medborger i nød. Seks måneder av dommen er ubetinget, og mannen må følgelig i fengsel, skriver 01net.com.

Istedenfor å komme offeret til unnsetning, valgte nittenåringen å filme voldsepisoden som utspilte seg på skolen hans i en forstad til Paris i april i fjor. Opptaket på 13 sekunder har dernest blitt videresendt til andre, hvorpå det har sirkulert rundt på skolen og i nærmiljøet for øvrig.

Gjerningsmannen ble dømt til fengsel i tolv måneder, og nittenåringen kunne fort blitt straffet hardere, han også. I mars i år skjerpet nemlig franske myndigheter loven som kommer til anvendelse overfor den som filmer eller fotograferer og så videredistribuerer slike opptak. Mannen som er ansvarlig for opptaket beskyttes derimot av at loven ikke ble gitt tilbakevirkende kraft.

Opptak og distribusjon av såkalt ”happy slapping”-materiale kan ifølge den nye loven straffes med fengsel i inntil fem år og bøter opptil 75.000 euro (nesten 600.000 kroner).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen