Test

Seks bærbare på testbenken

I løpet av høsten og vinteren har vi testet seks bærbare PC-er, i tillegg til en stor sammenliknende test for TV 2 Hjelper deg av rimelige bærbare. Her har vi samlet oppsummeringen av alle testene, slik at du lett får oversikten over hvem som gjorde det bra - og ikke så bra. Vi gjør oppmerksom på at enkelte av modellene kan ha fått oppgradering til ny plattform, og at PC-ene er testet i ulike klasser.

Asus Eee Pc 1005P


Asus Eee Pc 1005P er på mange måter en glitrende minibærbar, om du da ikke er ute etter noe annet enn en liten sak du kan bruke til internett, enkle kontorprogrammer og grunnleggende medieavspilling. Dens store styrke ligger i batterilevetiden - 11 timer holder til også til overtid på kontoret, en veldig drøy flyreise eller en hel dags forelesninger pluss pluss. Når vi kombinerer dette med et relativt godt tastatur og et solid inntrykk er vi ikke i tvil om at 1005P kommer til å være på noen ønskelister, ikke minst for den som foretrekker matte skjermer.

Les hele testen av Asus Eee Pc 1005P her
.

Terningkast: 5
Pluss: Knall batterilevetid, støysvak, anstendig tastatur og pekeplate.
Minus: Vi savner 11n/blåtann, lav oppløsning på VGA ut.
Pris: Rundt 2 500 kroner.

Apple MacBook Pro 13"


Størrelsen på Apples minste proffbærbare har klart å omvende en stor skeptiker som før mente 13 tommer var alt for lite. Alt i alt er vi positivt overrasket over ytelsen på denne maskinen. Det er liksom ikke det helt store som forventes av en 13-tommer, men denne MacBook Pro-maskinen har kjørt det meste av programmer med mer enn akseptabel ytelse. Det er betryggende. Da får det heller være at USB-portene er litt for nærme hverandre, at lyden ikke er bra og skjermoppløsningen er såpass lav.

Les hele testen av Apple MacBook Pro 13” her.

Terningkast: 5
Pluss: Fantastisk størrelse, imponerende batteri og ytelse, gunstig pris
Minus: Litt dårlig USB-plass, dårlig lyd, savner større skjermoppløsning
Pris: Rundt 10 000 kroner.

Alienware M11x


Alienware gjort en god jobb med å mikse sammen forskjellige elementer med M11x - en CULV-prosessor kombinert med svitsjbar grafikk gir god spillytelse når det er behov, mens maskinen samtidig faktisk er portabel med tanke på størrelse, vekt og ikke minst batterilevetid. Alienware M11x må kanskje sies å være den første "gaming-ultraportable" vi har vært borti.

For all del, ikke la det være noen tvil om at du får bærbare med bedre ytelse både i applikasjoner og spill, og det for mindre penger enn du må ut med for en Alienware M11x. Men så vidt vi vet finnes det ingen andre bærbare som putter så mye spillytelse i en så liten pakke.

Les hele testen av Alienware M11x her.

Terningkast: 5
Pluss: God batterilevetid, stillegående (ved bruk av integrert grafikk), god spillytelse i forhold til størrelsen, distinkt stil, godt med videoutganger, stille tastsatur, god pekeplate, 802.11n.
Minus: Mye blank skjerm, ikke gigabit kablet nett, koster jo litt.
Pris: Rundt 8 500 kroner.

Apple MacBook


MacBook er den billigste måten å få en Mac på. Apple MacBook er en veldig kompetent maskin, med imponerende ytelse til en billig penge, spesielt til Mac å være. Allikevel gjør et litt plastikkaktig og lite holdbart deksel, samt mangelen av minnekortplass at den ikke når helt opp. Men den er et veldig godt kjøp.

Vi er likevel nødt til å kommentere hvor lett det blir riper eller merker i den hvite finishen på produktet. Vår MacBook har ligget relativt pent i en veske til og fra jobb. Den er tatt med fra møterom til pult. Generelt sett er den behandlet slik en maskin til åtte lapper skal behandles. Allikevel ser den ut til å ha blitt voldtatt. Uholdbart etter noen uker.

Les hele testen av Apple MacBook her.

Terningkast: 4
Pluss: Billigste bærbare Mac, bra ytelse.
Minus: Litt plastikk, blir fort merker, mangler minnekort.
Pris: Rundt 8 000 kroner.

Lenovo IdeaPad U350


Stort sett er vi fornøyd med IdeaPad U350. Vi kunne riktignok ønsket oss litt mer stivhet i lokket og en viftelyd som er litt mer behagelig på ørene, men vi er godt fornøyd med andre kvaliteter som skjerm, tastatur og pekeplate. Den mangler også ting som FireWire, optisk drev og ExpressCard-port, men det er som forventet på en rimelig CULV-modell. Det samme gjelder ytelsen - er du ute etter en maskin for spill eller virkelig tunge oppgaver skal du ha en helt annen type bærbar.

IdeaPad U350 kommer med litt forskjellige konfigurasjoner, og den vi har testet her ligger nå på omtrent 5 000 kronasjer. Lenovos største problem her er at konkurransen - også Acer Aspire 3810T med sin overlegne batterilevetid - har justert prisen og vaker nå i samme prisklasse.

Les hele testen av Lenovo IdeaPad U350 her.

Terningkast: 4
Pluss: God skjerm, tastatur og pekeplate.
Minus: Litt irriterende viftelyd og mykt lokk.
Pris: Rundt 5 000 kroner.

MSI Wind U135


Den minibærbare MSI Wind U135 føles dessverre litt ut som en hastejobb. Med dette mener vi ikke at kvaliteten er dårlig eller maskinvaren ustabil, men at U135 strengt tatt ikke har utviklet seg stort fra forgjengerene. Ta en Wind U100, bytt tastatur, hovedkort/prossor og smekk på et større batteri - vi tipper du vil få noe ganske nær en U135.

Bevares, dette betyr ikke at Wind U135 er en dårlig minibærbar. Vi er strengt tatt godt fornøyd med skjerm og tastatur. Det som irriterer oss mest med U135 er det uutnyttede potensialet som vi vet ligger i Intels nye prosessor og "Pine Trail"-plattform. MSI Wind U135 vakler mellom to karakterer, så la det derfor være klart at fireren som gis her er av den svake typen.

Les hele testen av MSI Wind U135 her.

Terningkast: 4
Pluss: God skjerm og tastatur, har 11n og blåtann.
Minus: Batterilevetiden når uvirksom burde vært bedre, ikke av de mest stillegående, batteriet stikker litt ut under, drivere for pekeplate ikke installert, lav oppløsning på VGA ut.
Pris: Rundt 3 000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen