HTCs HD2 har kjørt svært mange av mobilplattformene som har kommet siden dens lansering i 2009.
HTCs HD2 har kjørt svært mange av mobilplattformene som har kommet siden dens lansering i 2009. (Bilde: HTC)

Seks år gammel Windows-telefon får Android 6.0

HD2 fra HTC lever tilsynelatende evig.

Da HTC slapp toppmodellen HD2 hadde den et ben både i fortid og fremtid. Den var antakeligvis den siste skikkelige toppmodellen som ble sluppet med Microsofts Windows Mobile, men den var også et solid frempek mot dagens telefoner.

Takket være brukere av nettforumet XDA-developers kan du også legge inn Android 6.0 på den seks år gamle telefonen.

HD2 var en titt inn i fremtiden

HTC HD2 ble på mange måter slutten for Windows Mobile. Samtidig var maskinvaren god, og telefonen har fått tilnærmet evig liv av hobbytuklerne som bruker den.
HTC HD2 ble på mange måter slutten for Windows Mobile. Samtidig var maskinvaren god, og telefonen har fått tilnærmet evig liv av hobbytuklerne som bruker den. Foto: HTC

Med stor skjerm og kraftig Snapdragon-brikke fremsto HD2 som svært heftig. I 2009 hadde telefoner flest et sted godt under 4 tommer store skjermer. Android hadde bare såvidt begynt å slå gjennom, og Windows Mobile og Symbian S60 sto fortsatt forholdsvis sterkt på markedet.

Utviklere og brukere har imidlertid lagt sin elsk på telefonen, og gjennom årene har mangt et hobbyprosjekt dukket opp med støtte for HD2. Sist ut er altså nyeste utgave av Android.

Enn så lenge er det tidlig for programvaren som akkurat er sluppet. Det er bare skjerm, lyd og trådløst nett som virker skikkelig ved installasjon. Ellers skal det være problemer med det meste av den øvrige funksjonaliteten. Om dette skyldes at modellen er gammel, eller at programvaren bare krever mer jobb for å virke skikkelig er uvisst.

Ny Android på gammel maskinvare

Men at Android 6.0 i det hele tatt kjører på en så gammel telefon er svært imponerende. Spesielt med tanke på at langt yngre telefoner for lengst er forlatt av sine produsenter, og ikke lenger får oppdateringer. Langt mindre oppdateringer til et helt annet operativsystem enn de ble levert med.

HTC HD2 ble altså levert med Windows Mobile, men har gjennom årene vært innom både Windows Phone, MeeGo og tidligere utgaver av Android.

Husker du Windows Mobile og HTC HD2?
Hvis du trenger en oppfriskning kan du lese testen her »

(Kilder: xda-developers.com via gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen