Jerry Seinfeld.
Jerry Seinfeld. (Bilde: Featureflash/Shutterstock.com)

Seinfeld: – YouTube er en diger søppelbøtte

Den kjente komikeren er ikke begeistret for det kjente videonettstedet.

Basert på de enorme brukertallene som den Google-eide videotjenesten YouTube har kan man nok trygt konkludere med at nettstedet har en stor fanskare, men det finnes også kritikere, til og med av den prominente sorten. Som nettstedet BGR nå melder er den verdenskjente komikeren Jerry Seinfeld en av dem.

Det kom frem under en spørsmål-og-svar-seksjon i forbindelse med et pressearrangement i Los Angeles nylig. Komikeren hadde møtt opp for å promotere en annen videotjeneste, nemlig Crackle, som blant annet distribuerer originale Internett-serier, inkludert Seinfelds egen serie «Comedians in Cars Getting Coffee».

– YouTube er en søppelbøtte

Seinfeld fikk blant annet spørsmål om hva han mente om brukergenerert Internett-innhold generelt, og det var da de YouTube-kritiske kommentarene kom. Komikeren sparte heller ikke på kruttet.

Ikke alle liker den populære videotjenesten YouTube.
Ikke alle liker den populære videotjenesten YouTube. Foto: JuliusKielaitis/Shutterstock.com

– Jo mindre, jo bedre.  Jeg har ikke lyst til å se på det dritet. Vi har en stor søppelbøtte som heter YouTube for brukergenerert innhold. Vi forsøker å heve nivået en smule. Jeg mener at showbusiness er for talenter; det er de som burde være i den bransjen. Vi bør opprettholde hierarkiet, og jeg liker å være på toppen av pyramiden, sa Seinfeld.

Komikeren er likevel generelt positiv til digital distribusjon av videoinnhold via Internett, som er årsaken til at han er en stor tilhenger av Crackle-tjenesten. Han mener slike tjenester gjør det mye enklere å få innhold ut til massene, som var årsaken til at han ønsket å bruke plattformen til å distribuere sin Internett-serie «Comedians in Cars Getting Coffee».

Mener Internett er TV

– Hva er Internett? Det er en måte å nå ut til folk på. Vi har produsert denne serien på Crackle i noen år nå, og for meg er dette ekte TV. «Tele» betyr bare å sende, og «visjon» betyr bilder. Det er egentlig bare en enklere måte å få et program ut på, uten en hel del komplikasjoner, sa Seinfeld.

Crackle er en tjeneste som ble opprettet tidlig på 2000-tallet og som nå er eid av Sony. I tillegg til å distribuere originalt Internett-innhold byr tjenesten også på Hollywood-filmer og TV-serier. Innholdet er gratis å se med reklame. Hele transkripsjonen av Seinfelds kommentarer kan du lese hos Tubefilter.

YouTube-eieren har nå havnet i trøbbel i Europa: Google risikerer nemlig 50 milliarder kroner i bot »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen