Seinfeld kommer til Netflix – i 4K
(Bilde: Shutterstock)

Seinfeld kommer til Netflix – i 4K

Betaler dyrt for globale strømmerettigheter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med stadig økende konkurranse i TV-strømmingsbransjen, blir det også stadig viktigere å ha det virkelig gode innholdet på plass. Derfor har nå strømmegiganten Netflix sikret seg rettighetene til kultserien Seinfeld med virkning fra 2021.

Da opphører nemlig showets kontrakt med konkurrenten Hulu, som ikke er tilgjengelig her i Norge.

En annen nyhet er at Netflix vil gjøre Seinfeld tilgjengelig i 4K-oppløsning, noe som vil være et godt steg opp fra kvaliteten serien ble sendt med da den først gikk på lufta for hele 30 år siden.

Seinfeld var for øvrig, sammen med Cheers, den desidert mest populære komiserien i USA på 1990-tallet. Den har nesten havna på Netflix tidligere også, men da falt altså valget på Hulu til slutt.

Også populær: Venner for livet eller Friends.

I stedet fikk Netflix sikret seg Friends (Venner for livet), men nå er også denne serien på flyttefot. Warner Media, som sitter på rettighetene, ønsker seg nemlig mest mulig eksklusivt innhold til sin nye strømmetjeneste HBO Max, som etter planen lanseres våren 2020.

Usikkert rundt Norge

Flytting av serier og annet innhold skjer nå i stor skala, ettersom også Disney kommer med egen strømmekanal i løpet av et par måneders tid. Comcasts NBC Universal har dessuten uttalt at The Office trekkes ut fra 2021.

For mange av seriene er det likevel kun det amerikanske hjemmemarkedet som rammes i første omgang.

Her i Norge får vi nesten bare vente og se, men etter det vi vet, vil i hvert fall Friends være tilgjengelig i overskuelig fremtid. Den nye HBO-strømmetjenesten er nemlig ikke planlagt hit i første omgang.

Hittil har også nordmenn hatt tilgang på alle ni sesonger av Seinfeld via Netflix' konkurrent Viaplay. Vi skal dog ikke utelukke at serien vil bytte beite fra Viaplay til Netflix i 2021.

Så er det Apples tjeneste da:
Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden >>>

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen