Seiglivet magnet

Mobilbransjen har satset hardt på Blåtann-teknologien de siste årene, og de fleste av de store mobilprodusentene har til nå lansert trådløse headsett som tar i bruk teknologien. Nå har Aura Communications trukket sløret av det 22 grams lette alternativet LibertyLink, som både skal være billigere og mer batteri-vennlig enn disse produktene.

LibertyLink baserer seg på et gammelt og velkjent prinsipp for magnetisk overføring, som først nå har blitt tatt i kommersiell bruk. Istedenfor å sende ut radiobølger i forskjellige retninger, slik man gjør med både Blåtann og de fleste andre trådløse teknologier, lages det istendefor et magnetisk felt rundt brukeren som brukes til å overføring av data.

En av de største fordelene ved å bruke magnetisk overføring, er det usedvanlig lave strømforbruket. Ifølge Aura skal ett enkelt AA-batteri kunne levere opp til tre månder standby og 25 timer taletid, noe som er ren utklassing av de 3-5 timene taletid man normalt henter ut fra et Blåtann-headsett.

Magnetiske headsett skal også være adskillig sikrere enn sine Blåtann-baserte søsterprodukter. Mens man med sistnevnte sender ut signaler som kan avlyttes på opp til 10 meters avstand, vil man med LibertyLink kun sende ut data i en 1,5 meter bred "boble" rundt brukeren, som dermed vanskelig skal kunne avlyttes.

På den annen side er den korte rekkevidden selvsagt ikke noen bonus for brukere med behov for å bevege seg lenger enn én meter bort fra telefonen. At man også er nødt til å koble mobiltelefonen til en 61 grams dokking-stasjon bidrar ytterligere til å senke mobiliteten til LibertyLink, som dermed må kaste inn håndkleet for Blåtann-teknologien på akkurat dette området.

Til gjengjeld vil LibertyLink være en adskillig billigere investering, med en forventet utsalgspris på rundt 600 kroner ($79). At headsettet fungerer sammen med alt av mobiltelefoner og andre produkter med ordinær 2.5 millimeters øretelefon-utgang, er selvsagt heller ikke noe minus.

Vi holder i disse dager på å teste ut en rekke forskjellige Blåtann-headsett, og håper selvsagt på å få tatt en nærmere titt på headsett basert på magnetisme om disse skulle dukke opp på det norske markedet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen