Segway-variant på billigsalg
Teknofil
(Bilde: Inmotion/montasje)

Segway-variant på billigsalg

Dette kjøretøyet koster halvparten så mye som en original Segway.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av Fremskrittspartiets fanesaker før regjeringsvalget var å gjøre fremkomstmiddelet Segway lovlig i Norge, på lik linje med for eksempel el-sykler. I skrivende stund er Segwayen fortsatt forbudt på norske veier.

Derimot kan det være på tide å ta en avgjørelse på denne typen kjøretøy, for nå dukker det opp stadig flere varianter. På CES-messen i Las Vegas viste kinesiske Inmotion frem sin nyeste modell, kalt R1EX, melder Cnet.com. Den koster "bare" 2 499 dollar – 15 000 kroner – mens en Segway fort koster det dobbelte.

0-15 km/t. på null komma niks

Foto: Inmotion

Med Inmotions R1EX kan du kjøre om lag i tre og en halv time før lading, eller inntil 20 kilometer. Makshastigheten er 15 km/t. Til sammenligning kan du kjøre i 18,5 km/t med en Segway. R1EX veier enten 14 kilo eller 15,5 kilo, avhengig av hva slags utstyr du velger. Denne kommer for øvrig i flere forskjellige farger enn den metall-grå Segwayen. I tillegg har Inmotion annonsert at de vil lansere en egen app som skal gi sjåføren et par ekstrafunksjoner.

Forresten er det verdt å merke seg at du veie mellom 25- og 100 kilo for å kunne kjøre doningen til Inmotion. Den har nemlig sensorer for sånt.

Ifølge Cnets utsendte reporter på CES-messen er R1EX neppe like robust som en Segway , som tåler litt forsiktig off-roadkjøring. Derimot vil den trolig fungere helt utmerket innendørs, i urbane miljøer, i asfaltjungelen for øvrig og ikke minst på gigantiske kjøpesentre.

Foretrekker du å sitte og kjøre?
Prøv heller eggkjøretøyet til japanske Hyundai

(Kilder: Cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen