Sega skal lansere en retroversjon av sin Mega Drive.
Sega skal lansere en retroversjon av sin Mega Drive. (Foto: Sega/Colourbox/montasje)

Sega kaster seg på retrobølgen: Lanserer Mega Drive Mini

Og retrospill til Nintendo Switch.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nintendo har opplevd kjempesuksess for sine Classic-versjoner av retrokonsollene Nintendo og Super Nintendo, og det er denne kaka Sega nå vil ha en bit av.

I forbindelse med konsollens 30-års-jubileum varslet de nemlig i helga at de kommer til å lansere Sega Mega Drive Mini. 

Velkjent partner 

Den nye Sega-versjonen blir ikke stor. Foto: Sega/Twitter

Lite annet er kjent enn at teknologien innvendig skal leveres av AtGames, som tidligere har stått bak to lisensierte Mega Drive Classic-versjoner, "Mega Drive Classic" og "Mega Drive Genesis Flashback HD", sistnevnte med HD-oppskalering og et litt modifisert spillutvalg. Begge har blitt solgt i Norge til en pris litt under tusenlappen. 

Polygon, som først meldte om nyheten, refererer til en post og kommentarer AtGames la ut på Facebook, som tilsynelatende er slettet etter at saken ble publisert. 

Her svarte AtGames ja på spørsmål om konsollen vil få en spole tilbake-funksjon, slik for eksempel SNES Classic hadde det. De svarte også at Sonic 3 ikke kom til å bli inkludert, siden det har lisensieringsproblemer med musikken, og at emuleringen og funksjonslista kommer til å være annerledes fra de tidligere Sega-konsollene de har laget. 

De to tidligere konsollene de har laget har hatt et spillutvalg på rundt 80 titler, altså langt flere enn hva Nintendo har lagt ved i NES og SNES Classic, men en god del av disse er ganske enkle spill som Air Hockey, Chess og Snake. Klassikere som Sonic 1 og 2, Golden Axe, Mortal Kombat og Phantasy Star er imidlertid på plass. 

Retrospill til Switch 

Sega varslet også at de kommer til å bringe et utvalg av retrospillene sine til Nintendo Switch, blant annet Sonic the Hedgehog, Phantasy Star og Thunder Force 4. «Mer enn» 15 spill fra Mega Drive og Master System skal gjøres tilgjengelig under Sega Ages-paraplyen, men foreløpig er det kun de tre vi nevnte som er offentliggjort. 

Sega Ages til Switch skal slippes til sommeren - i alle fall i Japan, skriver Polygon

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen