Test

Secret Lives

Enken Jill Thompson lever et stille og rolig liv i en fredelig småby. Hun trives i ensom majestet; henne selv, katten og hennes kunstneriske talent er alt som betyr noe i hverdage. Hennes avdøde mann ble begravd for ti år siden, og hun har ikke datet noen siden, noe hennes venninne og advokat ofte erter henne for. En dag får Jill besøk av en forsikringsagent; han forteller at hennes mann, som alle trodde døde for ti år siden, ble funnet død i en skog i Hillbrook for en uke siden.

Advarsel

En enke dras inn i en kriminelt mysterium etter at hennes ektemann ikke døde for ti år siden likevel.
En enke dras inn i en kriminelt mysterium etter at hennes ektemann ikke døde for ti år siden likevel.

Det er på sin plass å advare alle potensielle seere av denne DVD-en så tidlig som mulig; ikke les teksten som står på DVD-coveret! Med mindre du tilhører minoriteten som liker å vite i grove trekk hva som skjer de første 2/3 av filmen så klart. Skuffende, ødeleggende og utrolig unødvendig.

En tanke som dukker opp relativt tidlig er at denne filmen må være merket med feil sjanger. Klippene, måten historien blir presentert på generelt, valg av lydeffekter, i det hele tatt – alt peker mer mot krim enn action (som filmens cover hevder er riktig sjanger). "Secret Lives" har en mystisk og tilbakeholden stemning, alt virker dempet, og ikke på noen måte dramatisk og fartsfylt. Så spørs det jo på seeren om det er skuffende eller positivt. Som en actionfilm er ”Secret Lives” i alle fall ikke god.

Historien som fortelles i ”Secret Lives” er slett ikke standard, og frem til et visst punkt er alle detaljer svært gjennomførte. Historien fortelles også på en snedig og intensiv måte, med få pauser og dempet actionatmosfære som holder et fast grep om seerens oppmerksomhet, til tross for at det er en betydelig lavere andel smell og høyt tempo enn seeren sannsynligvis hadde ventet seg.

Satt ikke hun på den andre siden i stad?

Den observante seer vil muligens også få øye på en åpenlys feil på et relativt tidlig tidspunkt i filmen. Hvor vanlig er det at man bytter hvilken side man sitter på i bilen helt uten videre? Undertegnede har ikke for vane å gjøre det, og det ser ikke profesjonelt ut å gjøre det på film heller.

"Secret Lives" har en mystisk og tilbakeholden stemning, alt virker dempet, og ikke på noen måte dramatisk og fartsfylt.

De første scenene lover godt; skuespillerne spiller ekte og troverdig, følelsene er til å ta og føle på og særlig ansiktsuttrykkene er feilfrie. Dette nivået holdes opp i de første scenene, og derfra går det dessverre bare nedover. Ikke misforstå; det er ikke dårlig skuespill i resten av filmen, men skuespillet følger ikke opp standarden som settes i den innledende delen.

Til å være en actionfilm (selv en særdeles utypisk sådan) er det utrolig få tekniske effekter i ”Secret Lives”. Antall pistolskudd, eksplosjoner, røykbomber etc. kan sannsynligvis telles på en hånd, og ingen av disse er storslagne, dramatiske eller minneverdige, derav usikkerheten rundt totalt antall. Sminke og rekvisitter er det derimot ikke noe å utsette på; alt gir inntrykk av å være autentisk og troverdig, som om kameraene og skuespillerne bare var der ved en tilfeldighet. Uten at dette behøver å være noe kvalitetsstempel; det er langt mellom filmer hvor rekvisitter og sminke ser kunstige ut. Og forresten, noe ekstramateriell har utgiverne ikke klart å dytte på DVD-en. Men det er kanskje lite spennende snadder å vise fram fra en heller uspennende tidligere TV-film som denne?

Konklusjon

Om du liker krim og hater overraskelser; her er filmen for deg. Foruten den tåpelige slurvefeilen med sidebyttet er det ingen store feil og mangler, men det eneste som veier opp er de innledende scenene, og det holder ikke til å dra ”Secret Lives” opp på femmeren. En sterk firer, men like fullt en klar firer.

Secret Lives   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen