Sealand vil ikke ha piratbukt

Plattformen og mikronasjonen Sealand
Plattformen og mikronasjonen Sealand

For snart to uker siden ble det kjent at Piratebay ville kjøpe Sealand. Formålet med oppkjøpet var åpenbart å slippe unna andre lands lovverk.

For en uke siden skrev Piratebay på sine hjemmesider at forhandlinger med Prinsen av Sealand hadde startet. Saken har fenget i media og engasjert mange. Ikke minst i denne forumtråden.

På Piratebays sider har de hatt høye forhåpninger og planer. Blant planene har de allerede laget navn til nasjonens eget ølmerke, Seabrew.


Piratenes forhåpningsfulle logo
Piratenes forhåpningsfulle logo

Prinsen av Sealand har i et intervju hos CBC avslått tilbudet fra Piratebay. Han fortalte videre at han var i mot fildeling og at det ikke passer dem. Ironisk nok var det drift av piratradio landet var tuftet på, den gangen BBC hadde monopol på radio og TV i England.

Prinsen har selv skrevet en bok som det lages film av i Hollywood nå. Han har trolig rettighetene til boka og filmen i tankene når han går imot fildeling og de verdiene Piratebay står for.

For dyrt

Prisen ser også ut til å bli for høy for Piratebay. Prisen er ifølge prinsen selv estimert til 750 millioner Euro (ca 6,3 milliarder norske kroner). Piratebay hadde nok håpt på en langt lavere pris i håp om at hensiktene deres falt i smak hos prinsen. I skrivende stund har Piratebay samlet inn $19 941 (ca 128 000 norske kroner) til oppkjøpet.

Suvereniteten til Sealand har vært omdiskutert helt siden mikronasjonens start i 1967. Prinsen frykter nå at Piratebay kan fremtvinge et politisk etterspill som vil legge Sealand død for godt.

(Kilder: Dailytech og Piratebay)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen