Seagates nye eksterne SSD er rettet spesielt mot Xbox-eiere
(Bilde: Seagate / Colourbox)

Seagates nye eksterne SSD er rettet spesielt mot Xbox-eiere

Skal sørge for at favorittspillene laster raskt nok.

Eksterne SSD-er er i vinden for tiden – det kun et par dager vi skrev om G-Drive slim SSD USB-C fra G-Technology og et par uker siden vi testet SanDisk Extreme 900 Portable SSD.

Nå slipper også Seagate en ekstern SSD, men denne retter seg egentlig mot et ganske spesielt marked. Selskapets «Game Drive for Xbox» er nemlig ment for deg som (nettopp) har en Xbox One, men ikke nok plass på harddisken til alle spillene. Og selv om da en hvilken som helst ekstern disk i teorien skal duge, hjelper det jo å ha noe med både litt stil og god hastighet.

Aluminium og Xbox-design

Foto: Seagate

Seagate Game Drive for Xbox SSD har Xbox-inspirert design og et skall hovedsakelig i sort, børstet aluminium. Innvendig sitter en SSD med kapasitet på 512 GB. Den byr sånn sett ikke på like mye lagringsplass som selskapets harddisker i samme serie, som du får i kapasiteter på to og fire terabyte.

Men SSD-en vil likevel kunne romme favorittspillene, og med en oppgitt lese-/skrivehastighet på opptil 440 megabyte i sekundet betyr det at du vil kunne få raskere lastetider på kjøpet.

Selve SSD-en har en USB 3.0 Micro-B-port, ikke USB Type-C.
Selve SSD-en har en USB 3.0 Micro-B-port, ikke USB Type-C. Foto: Seagate

Grensesnittet er USB 3.0, som jo er helt greit for en vanlig ekstern SSD. Seagate har dog valgt å gå for den tradisjonelle, men likevel ikke spesielt utbredte USB 3.0 Micro-B-porten på selve SSD-en. Vi synes godt de kunne satset på den nyere USB Type-C i stedet for.

Produktet skal etter planen bli tilgjengelig på markedet i løpet av november måned og har en veiledende utsalgspris på to hundre amerikanske dollar. Vi vil tippe at den vil ligge på omtrent samme nivå som andre eksterne SSD-er med samme kapasitet når den dukker opp i norske butikker, altså rett i underkant av 2000 kroner.

Hvis du er mer opptatt av lagringskapasitet enn av lastetider går du naturligvis for harddisk-varianten i stedet – en slik vil gi deg omtrent åtte ganger så mye plass for pengene.

Eller hva med denne snertne småtassen fra Samsung?
TEST: Samsung Portable SSD T3 >>>

(Kilde: Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen