Seagate slipper bedre hybriddisk

Den nye generasjonen Momentus XT er i butikkhyllene.

Andre generasjon av hybriddisken Momentus XT fra Seagate har funnet veien til butikkhyllene. Originalen skapte begeistring da den ble sluppet for halvannet år siden – ved å spleise en liten SSD-del til en vanlig harddisk fikk vi både kapasitet og anstendig ytelse uten å blakke oss helt på en "ekte" SSD.

Men det var også skjær i sjøen – spesielt hadde en del Mac-brukere problemer med disker som ikke ville spille på lag. Vi får håpe slike problemer er grundig luket vekk fra den nye generasjonen.

Større SSD-del

På nye Momentus XT har mengden SSD-minne blitt doblet til åtte gigabyte, og har 6 Gbit/s-grensesnitt. Dette skal gjøre den tre ganger så kjapp som en vanlig harddisk, eller 70 prosent kjappere enn forgjengeren, skal vi velge å tro på Seagate selv. Kapasiteten er 750 GB og disken bruker 4K-sektorer eller Advanced Format.

Dessverre har harddisk-krisen sørget for at prisene for tiden er langt høyere enn vi hadde likt. I norske nettbutikker må du forvente en prislapp på nærmere 2500 kroner i skrivende stund, noe som gjør at en skikkelig SSD kanskje frister mer akkurat nå.

Kilde: Pressemelding Seagate

Kommentarer (21)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen