Seagate rydder i diskutvalget

Seagate rydder i diskutvalget

Nye Barracuda er "en for alle".

Å plukke en harddisk er ikke nødvendigvis noen smal sak. De siste årene har produsentene pøst ut stadig flere modeller for å tekkes flest mulig.

Skal du for eksempel ha en intern 3,5-tommers disk fra markedslederen Western Digital må du velge mellom Caviar Green, Blue, Black, VelociRaptor, AV og RE. Det kan bli i meste laget for deg som ikke her helt sikker på hva du trenger.

Seagate skal nå gå mot denne trenden, og restrukturerer sin diskportefølje under mottoet "the power of one". En ny diskfamilie av interne 3,5-tommere er på vei ut i butikkene, som da beholder navnet Barracuda. Den gamle XT-serien og LP-serien, henholdsvis for entusiaster og strømsparere, vil fases ut over de neste månedene.

Den nye "en for alle"-Barracudaen har en rotasjonshastighet på 7200 RPM og datatetthet på 1 TB per plate. Kapasitetene går fra 250 GB til 3 TB. Grensesnittet er SATA 6 GBit/s.

For å kunne tilfredsstille de fleste skal den nye harddisklinja bruke tilnærmet like lite strøm som dagens LP-disker, men da med langt bedre ytelse.

Skulle du ønske deg et enda hvassere produkt kan du bite deg merke i at XT-navnet forventes å dukke opp i fremtiden, da som en ny hybriddisk.

Les mer om den nye harddisken på Seagates hjemmesider.

(Kilde: Maximum PC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen