Seagate lanserer SSD

Mens andre selskaper lanserte SSD-enheter som de skulle hatt fanden selv i hælene har Seagate lenge sittet på gjerdet. Likevel har det ligget ganske klart i kortene at SSD-enheter ville komme så snart man mente at tiden var moden. I en periode gikk det også rykter om at Seagate måtte utsette sitt SSD-prosjekt til 2010, men dette ble raskt avkreftet av Seagate. Med lanseringen av Pulsar er i alle fall Seagate kommet seg ut i SSD-markedet i 2009.

Seagate Pulsar er strengt tatt beregnet for bedriftsmarkedet, da til bladservere og andre servere. Pulsar benytter SLC-teknologi (single-level cell), kommer med kapasiteter på opptil 200 GB og er bygget på en 2,5-tommers SATA-plattform.

Så er det over på litt harde fakta. Seagate skryter på seg opp til 30000 IOPS ved lesing og 25000 ved skriving. Det nevnes ikke hva slags filstørrelse det her er snakk om, men vi antar at Seagate har fulgt normen på 4 K tilfeldig. Maks skriveytelse er oppgitt til 200 MB/s og maks leseytelse på 240 MB/s.

Når det gjelder tilgjengelighet så virker det som at det først og fremst er OEM-produsentene som vil få tak i denne, selv om en såpass spennende enhet burde være aktuell for flere markeder. Prisen blir nok i såfall relativt stiv.

(Kilde: Seagate)

Kommentarer (12)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen