Seagate klar med 100 GB plater


(Bilde: X-bit labs)

Seagates 100 GB-teknologi ble annonsert med mye ståhei i september, og med større plater i harddisken ble plutselig den teoretiske kapasiteten i fremtidens Seagate-disker mye større.

Samtidig hevdet selskapet å være de første som støttet Serial ATA-spesifikasjonens avanserte kommandolinjer. "Native Command Queueing"-teknologien plasserer dataen på disken på en bedre måte, samtidig som den øker sannsynligheten for at lesehodet befinner seg på fysisk riktig sted til enhver tid. Dette borger for raskere disker som "optimaliserer" seg selv i sanntid.

Men diskene som ifølge X-bit labs dukket opp i Asia over helgen er overraskende nok bare tilgjengelige i parallell-ATA-versjoner med 8 MB cache.

Seagates 200 GB 7200.7-disker med 100 GB per plate yter derimot svært godt til å være P-ATA-baserte, med en maksimal intern overføringshastighet på 85,4 MB/s og en søketid på 8,5 milisekunder. Lydnivået er også overkommelig, med et oppgitt støynivå på 25 decibel.

Diskene koster fra 170 til 210 dollar i Japan og ventes ikke til Europa før tidlig neste år. Forhåpentligvis kommer de da også med S-ATA-grensesnitt og NCQ.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen