Seagate: Aggressive planerSeagate annonserer en hurtig overgang til å benytte såkalt perpendikulær teknologi i sine harddisker. Selskapet har annonsert at de fleste av deres disker vil benytte slik teknologi innen slutten av 2006.

Kort fortalt går teknologien ut på at dataene (bit-ene) lagres loddrett på platene i disken, i motsetning til vannrett som tidligere. Dermed blir det plass til mer data på diskene, og f.eks. er disker med kapasitet i terabyte-klassen ventet på markedet i 2007.

Seagates første harddisk med slik teknologi blir Momentus 5400.3, en 2,5-tommers harddisk med 160 GB kapasitet. Disken er ventet på markedet kommende vinter.

Likevel synes nok mange at utviklingen i harddisk-industrien har gått tregt de siste årene. Forhåpentligvis kan perpendikulær teknologi bidra til at utviklingen skyter noe fart.

Seagate omtales som verdens største produsent av harddisker, og rapporterte nylig om rekordinntjening. Selskapet leverte totalt 98 millioner harddisker i perioden juli 2004 til og med juni 2005.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen