Seagate vil ta over LaCie
(Bilde: Seagates hovedkvarter i California. Foto: Coolcaesar)

Seagate vil ta over LaCie

Harddiskgiganten vil bli enda større.

Harddiskgiganten Seagate annonserte forrige uke at de nå skal prøve å kjøpe opp fransk-amerikanske LaCie. Denne meldingen kommer et halvt år etter at oppkjøpet av Samsungs harddiskdivisjon ble ferdigstilt.

En av årsakene til storkjøpet kan være at Seagate er interesserte i LaCies multi-drev-kabinetter. Seagate har inntil videre bare tilbudt en enkel GoFlex Thunderbolt-adapter, og nå kan dette altså endre seg.

Ifølge pressemeldingen skal de to selskapene visstnok ha porteføljer med produkter og teknologier som passer hverandre som hånd i hanske, og LaCies lagringsløsninger, NAS-produkter og annen programvare blir nevnt spesifikt.

Kjøper rett til forhandlere

Oppkjøpet dreier seg ikke bare om produkter og teknologi, men også rent økonomiske aspekter. Seagate forsøker å vokse i markeder for lagringsløsninger i Japan og Europa, og derfor kommer flere av LaCies nøkkelforhandlere inn i bildet.

Seagate får også LaCies konsernsjef Philippe Spruch med på kjøpet, og han skal lede selskapets avdeling for lagringsprodukter rettet mot vanlige forbrukere. Ved kjøp av aksjene til Spruch og hans partnere, vil Seagate kontrollere 64,5 prosent av de utestående aksjene i LaCie.

Kjøpet av LaCie venter nå på myndighetens godkjennelse i USA, Frankrike og Tyskland, og muligens også andre steder hvor selskapene spiller en rolle.

Det nåværende tilbudet for LaCie viser at selskapet er verdt 146 millioner euro, det vil si over én milliard norske kroner.

Les også: Slik ser hovedkvarterene til gigantene ut

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen