Seagate-teknologi er populær

Seagate-teknologi er populær

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seagate Technologies har nådd en milepæl i levering av selvkrypterende harddisker, det vil si «Secure Self-Encrypting Drives» (SED) – over én million enheter skal nå være levert. Selskapet har derfor planer om å satse ytterligere på denne typen harddisker.

SED-harddisker tar selv vare på nøkler og annen informasjon i forbindelse med krypteringen, og holder denne informasjonen separat fra operativsystemet, noe som skal gi bedre beskyttelse mot datainnbrudd.

Seagate lanserte den først harddisken av denne typen i 2005, og var i flere år den eneste leverandøren av SED-harddisker. Salget hadde en treg start, men leveransen er blitt fordoblet i løpet av de siste tre årene. Seagate mener årsaken til større etterspørsel etter SED-baserte harddisker er at datalekkasjer og sikkerhetsbrudd blir mer vanlig. Bedrifter blir mer opptatt av å beskytte fortrolig informasjon.

Seks produsenter bruker visstnok SED-teknologien i sine produkter i dag, nemlig Dell, Fujitsu, Hitachi, IBM, LSI og Network Appliance. Dessuten tilbyr selskaper som Dell, Lenovo og Panasonic denne teknologien som en mulighet i sine bærbare datamaskiner.

Les mer om Seagates Secure Self-Encrypting Drives (SED) på Seagate.

(Kilde: Xlabs)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen